Sport

După decizia luată de UEFA, Anglia a anunțat că anulează amicalul cu România

Publicat: 19 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
După decizia luată de UEFA Anglia a anunțat că anulează amicalul cu România

Federația engleză (FA) a anunțat că a decis să anuleze meciurile amicale pe care naționala Angliei urma să le dispute împotriva Austriei (2 iunie) și României (7 iunie), după ce UEFA a luat decizia amânării cu un an a Campionatului European programat în această vară.

„UEFA a confirmat astăzi (marți) că, din cauza pandemiei de coronavirus, EURO 2020 va fi amânat până în iunie 2021. În consecință, meciurile împotriva Austriei și României nu vor mai avea loc”, a precizat FA într-un comunicat dat publicității marți.

Federația engleză a explicat că a luat decizia de amânare a celor două partide de pregătire pentru „a nu pune o presiune inutilă asupra serviciilor publice însărcinate cu organizarea meciurilor”. Anularea celor două jocuri amicale „va ajuta, de asemenea, la finalizarea competițiilor naționale suspendate în prezent din cauza COVID-19”, a adăugat FA.

Anglia anulase și amicalele cu Italia și Danemarca

Anglia, semifinalista Cupei Mondiale 2018, anunțase vineri anularea meciurilor amicale prevăzute în martie, împotriva Italiei și Danemarcei. Cele două partide ar putea fi reprogramate în iunie, însă desfășurarea lor depinde de evoluția virusului.
În afara EURO 2020, toate marile campionate europene au fost suspendate din cauza noului coronavirus, precum și numeroase alte evenimente sportive la nivel mondial

Adauga un comentariu