Razboi în Ucraina

După negocierile ruso-ucrainene, Rusia pregăteşte un nou atac asupra Kievului

Publicat: 11 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
După negocierile ruso-ucrainene Rusia pregăteşte un nou atac asupra Kievului
Planurile Rusiei continuă, un nou atac asupra Kievului se întrevede la orizont

Rusia pregăteşte un nou atac asupra Kievului. După ce a patra rundă de negocieri ruso-ucrainene, ținută în Turcia, s-a încheiat fără succes și după 15 zile de război, Ucraina declară că nu va depune armele.

Toate acestea în timp ce tancurile ruse erau joi, 10 martie, la marginea de nord-est a capitalei ucrainene Kiev, semn că Rusia îşi continuă planul.

colaj razboi Ucraina, presedintele rus Vladimir Putin, armata rusa si ucraineana, tancuri distruse de explozii
Lyudmila Denisova, comisarul pentru Drepturile Omului în Ucraina, a anunţat că în cele 15 zile ce au trecut de război din Ucraina, au murit 71 de copii și peste 100 de copii au fost răniți

Rusia îşi continuă planurile cu un nou atac asupra Kievului

Planurile Rusiei continuă, un nou atac asupra Kievului se întrevede la orizont. Asta după ce încheierea celei de-a patra runde de negocieri ruso-ucrainene, care din nou a fost fără succesul aşteptat de toată lumea, şi anume incheirea războiului dintre cele două state, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că poporul său va continua să îşi apere ţara în continuare.

„Ne apărăm ţara pentru a 15-a zi. Ne-am ridicat. Armata ucraineană ripostează atacurilor în zonele cheie. Datorită militarilor noştri, gărzii naţionale, grănicerilor, poliţiştilor şi tuturor celor care s-au alăturat apărării. Nu am devenit sclavi şi nu o vom face niciodată, pentru că acesta este spiritul nostru şi acesta este destinul nostru”, a subliniat Volodimir Zelenski.

Lyudmila Denisova, comisarul pentru Drepturile Omului în Ucraina, a anunţat că în cele 15 zile ce au trecut de război din Ucraina, au murit 71 de copii și peste 100 de copii au fost răniți.

pod distrus de armata ucraineana pentru a nu trece rusii
Ministrul de externe al Rusiei a respins ca propagandă revărsarea de furie a Ucrainei și a Occidentului în legătură cu bombardarea unei maternități din Mariupol

Serghei Lavrov: „Presa occidentală este prea emotivă”

În acelaşi timp, ministrul de externe al Rusiei a respins ca propagandă revărsarea de furie a Ucrainei și a Occidentului în legătură cu bombardarea unei maternități din Mariupol. Serghei Lavrov a declarat că „nu este prima dată când vedem strigăte jalnice cu privire la așa-zisele atrocități comise de armata rusă”. Totodată, ministrul rus de Externe a condamnat presa occidentală pentru că este prea „emotivă”.

Imaginile video publicate de la spitalul bombardat au arătat în mod clar că acolo erau atât pacienți, cât și personal, inclusiv femei gravide care au fost evacuate din spital.

Este de precizat că joi, 10 martie, tancurile ruse erau la marginea de nord-est a capitalei ucrainene Kiev, pe care trupele ruse încearcă să o încercuiască după ce au intrat în suburbiile sale de la nord şi vest.

Mai multe tancuri au fost vizate de tiruri ale armatei ucrainene în zona localității Skybyn din periferia Kievului, fapt ce care încearcă să încetinească avansul acestui convoi.

atac asupra Kievului noaptea, explozii, bombardamente, fum
Serghei Lavrov a declarat că „nu este prima dată când vedem strigăte jalnice cu privire la așa-zisele atrocități comise de armata rusă”

Ziua a 16-a de război în Ucraina

Operațiunea militară a Rusiei împotriva ucrainenilor pare că nu se oprește. Astăzi este ziua a 16-a de război și în această dimineață au fost raportate o serie de explozii în orașe din părți opuse ale Ucrainei.

Înainte de înregistrarea exploziilor, sirenele de raid au fost declanșate în mai multe orașe din Ucraina, țara vecină care este bombardată de nu mai puțin de 16 zile. Luțk și Dnipro sunt două zone care nu au mai avut parte de bombardamente directe până în acest moment. Mai mult decât atât, există relatări că rachtele rusești au lovit o fabrică. Aceasta este singurul loc unde anumite motoare cu reacție pentru avioane de luptă pot fi reparate. Primarul orașului Lutsk a confirmat că au avut loc explozii, vineri dimineața, în apropierea aerodromului orașului.

„Explozii lângă aeroport. Toată lumea la adăpost! Nu publicați fotografii, adrese sau coordonate!” a scris el într-o postare pe Facebook.

Totodată, la Dnipro, au fost raportate trei explozii de presa ucraineană, una dintre ele se pare că a avariat grav o fabrică de încălțăminte cu două etaje, care mai apoi a luat foc. Următoarele două explozii au avut loc în apropierea unei grădinițe și a unui imobil cu mai multe apartamente.

Reamintim, cu toate că cea de-a patra rundă de negocieri ruso-ucrainene nu s-au terminat cu rezultatul scontat, se pare că Rusia pregăteşte un nou atac asupra Kievului.

Adauga un comentariu