Actualitate

Durere fără margini, la Iasi! A murit unul dintre cei mai iubiți și longevivi jurnaliști! Dan Teodorescu a plecat spre stele – FOTO

Publicat: 30 apr. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Durere fără margini la Iasi A murit unul dintre cei mai iubiți și longevivi jurnaliști Dan Teodorescu a plecat spre stele - FOTO
Dan Teodorescu a plecat spre stele

A murit unul dintre cei mai iubiți și longevivi jurnaliști! Dan Teodorescu a plecat spre stele.

„Din partea grupului de la Cercul Militar Iași! Transmitem condoleanțe familiei îndurerate condoleanțe! Drum lin spre stele Dan Teodorescu!”.

Liga scriitorilor Români -Filiala Iași-Nord Est în doliu

„O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet nobil s-a înălțat la cer pentru a se odihni în brațele lui Dumnezeu!
Trecerea în neființă poartă cu sine o mare durere pe care nimeni nu o poate vindeca, însă iubirea ne lasă amintiri de neuitat, pe care nimeni nu le poate lua vreodată. Ele ne rămân ca să ne aline!
Cum să nu doară moartea unui bun prieten, un coleg exemplar, un colaborator impecabil, precum scriitorul, jurnalistul, cronicarul de elită, ing. Dan Ștefan Teodorescu -Presedinte Liga Scriitorilor Români-Filiala Iași-Nord Est? Scriu și plâng…plâng și scriu…uimită și fulgerată de această veste, cuvintele îmi sunt prea sărace în a exprima regretul! Suntem alături de familia îndoliată, gândurile și rugăciunile noastre suntem alături de soția, doamna Maria Teodorescu. Sincere condoleanțe! Fiți puternică! Trebuie să treceți peste această mare durere, gândind că Dumnezeu l-a iubit mult, l-a luat lângă el, chiar după ziua de naștere, după turneul cultural-artistic organizat la Bălți 28-29 aprilie 2023, după evenimentul pe care l-a realizat cu mândrie și onoare, cu dăruire și profesionalism, înfrățirea cu Universitatea de Stat „Alecu Russo”, Bălți Republica Moldova, după lansarea monumentalului volum, în Republica Moldova, în timpul organizării evenimentelor din 13 mai a.c la Clubul CFR Iași, primul weekend din iunie, în Ținutul Zimbrului, la Liceul Teologic Ortodox Agapia-Neamţ. Avem nevoie de dumneavoastră să ducem mai departe și să promovăm valorile, în memoria sa.
Noi suntem onorați că l-am cunoscut! Un adevărat OM de o valoare inestimabilă, un titan.
DAN TEODORESCU s-a născut la Iași, pe 19 aprilie 1950. Absolvent al Liceului nr.1 Mihail Sadoveanu Iasi, astăzi, Colegiul Național, promoția 1969, absolvent al Facultății de Construcții Iași, din cadrul Institutului Politehnic „Gheorghe Asachi” Iași, astăzi Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași, promoția 1974. Până în anul 2012 când s-a pensionat, a activat ca inginer constructor- șef puncte de lucru, șef de lot, inginer șef de șantier, șeful serviciului tehnic- producție, director de zonă, șef de proiecte la: DJDP Focșani, DJDP Iași, TC IND Iași, astăzi, SC MoldoconstructSA Iași, SC Nova Construct SA Iași, SC DIMI SRL Iași . A activat, de asemenea, în paralel ca redactor în departamentelesport și cultură la mai multe reviste. A colaborat la emisiunile sportive și de cultură la T.V. R Publică articole sportive, de cultura, fotografie artistică și de reportaj, în presa din străinătate, a publicat volume de poezii, proză scurtă, interviuri cu personalități culturale și sportive, etc. Organizator, moderator și regizor de spectacole cultural-artistice. Președinte Liga Scriitorilor Români-Filiala Iași-Nord Est, Membrul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Filiala Iași, Membru în mai multe organizații cultural-sportive, Editor senior Revista Nord Est Cultural, etc.

MEREU

de Dan Teodorescu

Mă trezesc din nou sub pleoapa de-amintiri
trecută în zodia străvechiului pământ.
Îmi cântă la ureche bătrânii mei oieri
oinind pe vârful sacru în freamăt de cuvânt.

Aștern iubirea eternă în zborul lin de păsări
și crește iarba-n sânge pe versul de demult.
Visez sub ploaia albă de crini înmiresmați
și susurul de viață în mine iar ascult.

Cobor pe jos spre țărmuri uitate de amiezi
și sorb chemarea mării doar în credinți de zeu.
Ascult iar cântul bătrânului amurg
și dragostea de glie și de pământ, mereu.

Regrete eterne! Iubire și recunoștință veșnică! Îngerii să vă vegheze drumul lin către Dumnezeu, maestre Dan Teodorscu! Iertați-ne și Dumnezeu să vă ierte, întru veșnică pomenire!”.

Comentarii
Adauga un comentariu