Economic Local

Ea este tânăra manichiuristă din Iași pentru care clientele vin de la sute de kilometri distanță. Alexandra Șuhan: „S-au plâns de serviciile proaste din afară”

Publicat: 03 iun. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Ea este tânăra manichiuristă din Iași pentru care clientele vin de la sute de kilometri distanță. Alexandra Șuhan S-au plâns de serviciile proaste din afară
Alexandra Șuhan este o tânără manichiuristă din Iași

Alexandra Șuhan este o tânără manichiuristă din Iași care, după ce a terminat liceul de artă, a făcut primele cursuri și s-a angajat. Lucrează în domeniu de mai bine de 7 ani și multe cliente vin din străinătate special pentru ea. Spune că meseria de manichiuristă este una din care poți trăi decent și că în viitorul apropiat vrea să devină trainer

Alexandra Șuhan, în vârstă de 25 de ani, este una dintre cele mai cunoscute manichiuriste din Iași. Tânăra a făcut mai multe cursuri pentru a se perfecționa în acest domeniu și mare parte din clientele sale sunt românce plecate să muncească în străinătate, care vin special pentru ea. Spune că anul acesta va fi unul aglomerat datorită evenimentelor.

„Noi suntem acum prinse cu evenimentele și multe cliente, din păcate, se lasă pe ultima sută de metri când vine vorba de unghii, de aceea le recomand să se programeze din timp, măcar cu o lună înainte. Am foarte multe cliente care vin din alte orașe și chiar din străinătate. Românce care pleacă în afară și se întorc în țară și îmi spun că în afară nu se lucrează deloc bine. Multe manichiuriste sunt din China, au venit să muncească în acele țări, multe românce care pleacă în afară să lucreze în domeniul acesta pentru mai mulți bani.

Clientele vin în vacanță în România și o dată la câteva luni vin la mine. Domeniul s-a dezvoltat foarte mult și folosesc mult tipsuri, din acelea care se lipesc pe unghie, pui gelul pe deasupra și nu prea sunt atenți la detalii. Cred că sunt și persoane care lucrează bine în străinătate, doar ce cliente am avut eu până acum din străinătate s-au plâns de serviciile proaste din afară”, susține Alexandra Șuhan, nail artist din Iași.

Alexandra Șuhan este o tânără manichiuristă din Iași care vrea să își deschidă academie

Tânăra își dorește ca în viitorul apropiat să devină trainer și să învețe alte cursante meserie.

„Eu vreau să îi învăț pe alții să facă asta. Vreau să ajung trainer și să mă lansez mai mult în acest domeniu. Trebuie să îți placă această meserie, să ai răbdare. Multe cliente și multe fete îmi spun că au făcut cursurile și că nu aveau suficientă răbdare să se ocupe de manichiură. Unele fete se angajează imediat după ce termină cursurile, altele nu.

Domeniul este atractiv și sunt multe manichiuriste pe piață, dar și cererea din partea clientelor este mare. Majoritatea academiilor unde învață meserie sunt de elită și mereu ai de învățat ceva. Pot să spun că meseria aceasta este una de unde se poate trăi decent și chiar foarte bine. Depinde foarte mult de tine, ca specialistă. Ca preț, unghiile cu ojă semipermanentă ar trebui să coste între 100 și 140 de lei, în funcție de zonă”, mai spune Alexandra Șuhan.

Una dintre cele mai cunoscute academii pentru manichiuriste este a ieșencei Veronica Moraru Nails.

Alexandra Șuhan: „Cred că 80 la sută din clientele mele preferă unghiile scurte, simple”

Nail artistul susține că, în acest an, culoarea ce este în trend se numește „diva magenta”.

„Anul acesta se poartă foarte mult nuanțele de nude și culoarea în top de anul acesta este diva magenta. O nuanță de roșu-aprins cu tonuri de roz. Cred că 80 la sută din clientele mele preferă unghiile scurte, simple. Dacă vrei unghii complexe, te poți duce la o oră și jumătate, cam atât durează să faci unghiile, dar și mai puțin. Garanția unghiilor e de 2-3 săptămâni. Unghiile prind goluri pentru că ori nu a fost pregătită unghia cum trebuie sau a fost lovită la curățenie, din greșeală de către clientă. Dacă unghia a fost pregătită corect, în momentul în care se dă jos produsul nu se ia din stratul de unghie, nu are de ce să afecteze gelul sau oja semipermanentă. Mai nou, am văzut că au apărut tot felul de tehnici cu bule cu apă înăuntru, cu tot felul de aplicații, necesită și mult timp”, mai spune Alexandra Șuhan, nail artist.

Cursuri pentru manichiuristă sunt organizate și de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași. Tânăra manichiuristă din Iași, Alexandra Șuhan, mai spune că un nail artist trebuie să se perfecționeze mereu și să facă diverse cursuri.

Comentarii
  • „Serviciile proaste” din afara, despre care vorbesc romancele, sunt proaste pentru ca romancele se duc la ieftineala. In orice tara din lumea exista „cabinete de infrumusetare” bune. Doar ca trebuie sa marci banu. Zgarciti din fire ori stramtorati de situatia financiara, bastinasii romani isi iau concediu doar ca sa se faca „frumosi”. Suna foarte inteligent.

  • A ajuns și asta altă vedetă. Ba vrea curs de trainer, ba nu vrea. De unde s-au mai înființat academiile astea? e Academia de Poliție, Navală? Niște răpănoase care fac banii pe copitele altor prostuțe. ALOO, ANAFUL? Șuhan asta are PFA măcar? Italia o așteaptă să spele chegi.

Adauga un comentariu