Eveniment-Social

Echipa de preoţi din Dieceza de Iaşi a câştigat competiția de futsal de la Miercurea Ciuc

Publicat: 03 sept. 2021
Pentru a patra oară, echipa de preoţi ai Diecezei Romano-Catolice de Iaşi a câştigat "Calix Sacerdotum", competiţia de fotbal în sală (futsal) pentru preoţii catolici din România, ajunsă la ediţia a V-a, desfăşurată la Miercurea Ciuc între 30 august şi 1 septembrie 2021

Pentru a patra oară, echipa de preoţi ai Diecezei Romano-Catolice de Iaşi a câştigat „Calix Sacerdotum”, competiţia de fotbal în sală (futsal) pentru preoţii catolici din România, ajunsă la ediţia a V-a, desfăşurată la Miercurea Ciuc între 30 august şi 1 septembrie 2021. Pe locul doi s-a clasat echipa Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, iar pe locul trei, echipa Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba-Iulia.

După un an de pauză din cauza pandemiei, cu mare entuziasm şi cu dorinţa de a da totul pe teren, şase echipe de preoţi iubitori ai fotbalului – echipa Diecezei de Alba-Iulia, echipa Diecezei de Timişoara, echipa Eparhiei de Lugoj, echipa Arhidiecezei de Bucureşti, echipa Eparhiei de Cluj-Gherla şi cea a Diecezei de Iaşi – s-au întrunit anul acesta la Miercurea Ciuc, în Sala de Sport a Colegiului Naţional „Márton Áron”, pentru a cincea ediţie a Competiţiei „Calix Sacerdotum”, organizată de Asociaţia Clubul Sportiv Român, destinată preoţilor catolici de ambele rituri.

În decursul a trei zile, 30 august – 1 septembrie 2021, preoţii, adunaţi din toate colţurile ţării, şi-au arătat priceperea şi talentul faţă de „sportul rege”, fotbalul. Împărţiţi în două grupe a câte trei echipe, campionatul a început marţi, 31 august, cu meciurile din grupe, terminându-se miercuri, 1 septembrie, cu semifinalele şi finală mică, respectiv cea mare. Chiar dacă numai o echipă a ieşit învingătoare, cea a Diecezei de Iaşi, la final toţi participanţii s-au bucurat pentru zilele de comuniune şi har petrecute împreună.

Pe lângă competiţia sportivă, organizatorii au avut în program şi vizitarea unor obiective turistice, anume Muzeul Secuiesc al Ciucului, Biserica „Sfinţii Petru şi Paul” de lângă sanctuar, dar şi altarul unde Sfântul Părinte Papa Francisc a celebrat Sfânta Liturghie la data de 1 iunie 2019.

Echipa câştigătoare, cea a Diecezei de Iaşi, va reprezenta România la Campionatul European de Futsal al preoţilor

Echipa câştigătoare, cea a Diecezei de Iaşi, va reprezenta România la Campionatul European de Futsal al preoţilor care este programat a se desfăşura la Timişoara, în februarie 2022. Următoarea ediţie locală a „Calix Sacerdotum” va avea loc în septembrie 2022 şi va fi organizată de către Eparhia Greco-Catolică de Oradea.

Cupa „Calix Sacerdotum” a mai fost câştigată de trei ori de echipa Diecezei de Iaşi (ediţia a doua, la Timişoara, 24-27 septembrie 2017; ediţia a treia, la Cluj Napoca, 24-26 septembrie 2018, şi ediţia a patra, desfăşurată la Satu Mare, între 2 şi 4 septembrie 2019). Prima ediţie a „Calix Sacerdotum” s-a desfăşurat la Bucureşti, între 30 noiembrie şi 1 decembrie 2016, şi a fost câştigată de echipa Diecezei de Timişoara.

Îi mulţumim bunului Dumnezeu pentru toate momentele de comuniune trăite împreună cu confraţii preoţi în aceste zile. Îi felicităm şi le mulţumim organizatorilor pentru găzduire şi buna organizare a acestei competiţii. Tuturor participanţilor le dorim mult zel în misiunea lor, urmând să ne revedem cu bine la competiţia următoare!

„Asociaţia Clubul Sportiv Roman, dorind să se pună în slujba tinerilor, dar fără a neglija partea eclezială, propune organizarea competiţiei «Calix Sacerdotum», o competiţie de futsal prin care să aducă în atenţia persoanelor consacrate sportul, ca instrument de dezvoltare umană şi socială. Obiectivul competiţiei este conştientizarea importanţei practicării sportului în rândul preoţilor, tinerilor şi copiilor din diecezele/eparhiile noastre, dar mai ales în parohiile sau oratoriile din fiecare dieceză/eparhie în parte. «Calix Sacerdotum» îşi propune să facă din sport o experienţă de viaţă pentru preoţi care astfel să poată include în programele pastorale ale fiecărei dieceze/eparhii şi mai ales în activităţile fiecărei parohii”, astfel este descrisă această competiţie pe site-ul www.csr-org.ro al acestei asociaţii sportive.

Comentarii
Adauga un comentariu