Eveniment-Social

Echipa de Robotică Peppers a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași va participa la etapa internațională a First Tech Challenge Championship în Houston, Texas

Publicat: 16 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Echipa de Robotică Peppers a Liceului Teoretic de Informatică Grigore Moisil din Iași va participa la etapa internațională a First Tech Challenge Championship în Houston Texas
Echipa de Robotică Peppers a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași

Echipa de Robotică Peppers a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași va participa la etapa internațională a First Tech Challenge Championship în Houston, Texas în perioada 16 – 25 aprilie 2023.

„Ne mândrim cu ei! Echipa de Robotică Peppers a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași va participa la etapa internațională a First Tech Challenge Championship în Houston, Texas, în perioada 16 – 25 aprilie 2023, și grație unui sprijin financiar acordat de municipalitatea ieșeană.

În acest scop Consiliul Local a aprobat astăzi, 15 martie, încheierea unui acord de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și alocarea unei sume de 130.000 de lei pentru susținerea deplasării echipei.

La Concursul Național de Robotică Școlară BRD First Tech Challenge Romania, organizat la începutul acestei luni de Asociaţia Naţie prin Educaţie sub egida Ministerului Educației, echipa Peppers a obținut premiul Inspire, calificându-se astfel în etapa internațională din Statele Unite ale Americii. La aceasta vor participa 15 membri, patru peer-mentori (elevi majori) și profesorul mentor Mirela Țibu. Deplasarea, cazarea și masa pentru cinci membri ai echipei și profesorul mentor vor fi asigurate de Asociația Nație prin Educație, iar 14 membri trebuie să își asigure cheltuielile, beneficiind pentru aceasta de sprijinul municipalității.

Felicit Peppers, precum și celelalte echipe de robotică școlară din orașul nostru, dar și pe mentorii și coordonatorii lor pentru aceste rezultate excepționale, care fac cinste educației ieșene și Municipiului Iași, în general.

Educația este prioritară, iar inteligența, creativitatea, perseverența și lucrul în echipă sunt valori care ne inspiră și pe care suntem onorați să le susținem!”, a postat primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu