Magazin

Echipamente de protecție necesare în procesele de curățenie și dezinfectare

Publicat: 06 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

În realizarea unui proces al unui spatiu este important să utilizăm cele mai bune soluții de curățare, accesorii și echipamente dar și să avem o protecție cât mai eficienta, care poate consta în costume full body, veste, mănuși, acoperitori pentru pantofi, salopete, caciuli, măști de protecție și multe altele. Acestea au atât rol de a proteja persoanele care fac curat pentru a nu face contact direct cu diversele substanțe puternice dar și pentru a proteja spațiile curățate de eventualele urme pe care aceștia le-ar putea lăsa, pe podea, obiecte de mobilier sau alte corpuri și suprafețe.

Printre numeroasele magazine în care găsim o mare varietate de produse de curățenie dar și de echipamente de protecție de afla și Sanito, un lider în multe domenii, în special în sectorul HoReCa. La ei găsim diverse modele de astfel de echipamente, precum mai sus menționații acoperitori pantofi.

Aceștia pot fi de mai multe feluri, atât cei pe care-i încălțam manual cât și găsiți în dispensere, care ne încalță în mod automat piciorul o dată ce apăsam pe sistemul corespunzător. Totodată, materialele din care aceste acoperitori sunt realizate pot să difere. Există atât cele clasice cât și cele antibacteriene sau tratate cu alte substanțe, facandu-i mai mult sau mai puțin potriviți pentru anumite spații.

În cele mai multe cazuri, când vorbim doar de curățenie ci nu și de dezinfectare, nu este nevoie decât de un minim de echipamente de protecție. Astfel, pe lângă acoperitorii de pantofi, potrivite ar mai fi și manusi latex. Pentru că mâinile sunt cele ce fac cel mai des contact cu suprafețele cât și cu echipamentele, accesoriile și soluțiile de curățare, pielea este constant supusă la acțiunea nocivă a acestora și astfel, mâinile trebuie protejate corespunzător. Latexul este un material care rezista la acțiunea chimia a multor substanțe și de asemenea, nu afectează pielea. Se mulează ușor pe mână și sunt de asemenea și rezistente la acțiune mecanică, atunci când frecăm diverse suprafețe sau utilizăm anumite accesorii.

Pe de altă parte, pentru procese ce includ și dezinfectarea, în special în spatii mai închise, este bine să apelăm și la alte echipamente de protecție, precum măști, acoperitori pentru par sau chiar salopete și ochelari de protecție. Atât soluțiile cu efect imediat cât și cele cu efect în timp pot fi la fel de putenice și necesită un anumit timp de acțiune. Practic, ar fi nevoie să așteptam ceva până când să curățam un spatiu după ce aplicam aceste soluții.

Pentru a întâmpină problemele ce pot apărea după, eventualele efecte negative la nivelul pielii, este indicat să ne spălam bine și de mai multe ori. Putem utiliza în acest sens dezinfectanti medicali, cu efect puternic de îndepărtare a bacteriilor, murdăriei, urmelor de grăsimi, uleiuri sau a substanțelor de curățare periculoase.

Ofertele Sanito sunt foarte diversificate și astfel, și persoanele fizice dar mai ales firmele de curățare și cele din multe alte domenii unde este nevoie de curățare și dezinfectare constantă, pot găsi produsele de care au nevoie.

Adauga un comentariu