Prima pagină » Local » Edilul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica a devenit vicepreședintele Asociației Municipiilor din România. Ultimele detalii despre problemele administrative ale municipalităţii – LIVE VIDEO/ TEXT
Edilul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica a devenit vicepreședintele Asociației Municipiilor din România. Ultimele detalii despre problemele administrative ale municipalităţii - LIVE VIDEO/ TEXT

Edilul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica a devenit vicepreședintele Asociației Municipiilor din România. Ultimele detalii despre problemele administrative ale municipalităţii – LIVE VIDEO/ TEXT

18 dec. 2020, 11:04,
în Local

Vineri, 18 decembrie 2020, de la ora 11.00, edilul municipiului Iaşi, Mihai Chirica va susţine o declaraţie de presă. Conferinţa este săptămânala unde primarul expune noutăţile municipalităţii şi probelemele administrative ale aceştia.

Cele mai importante subiecte discutate de primarul Chirica:

Scopul conferinţei săptămânale este de a informa cetăţenii municipiul Iaşi faţă de ce se întâmplă în oraşul nostru. Săptămâna viitoare va sta un coleg de-al nostru care va urmări paginile Primăriei şi a mea pentru a răspunde ieşenilor la întrebări.

Ieri s-a semnat finanţarea prin fonduri europene a Spitalului Regional de Urgenţă din Iaşi. Există terenul, studiu de fezabilitate, memorandumul de împrumut, licitaţia pentru proiectare, deci lucruri au intrat 100% pe canalul finalizării acestui proiect. Trebuie să ne mişcăm repede, să transform în realitate tot.

S-au refăcut toate structurile de conducere a asociaţiilor municipiilor din România. Am participat şi eu ca vicepreşedinte, am fost ales. Preşedintele va fi Emil Boc.

Iaşul poate fi o casă bună şi pentru studenţii tunisieni, nu doar pentru medicina ci şi pentru alte discipline.

Sportul rămâne o problemă la Iaşi. Cu excepţia unor competiţii, încă mai la box, canotaj. În rest, în fotbal rezultatele sunt modeste. Am lăsat o scrisoare deschisă în atenţia tuturor investitorilor interesaţi de a preluat clubul de fotbal Politehnica Iaşi.

Vrem ca Iaşul să fie recunoscut şi pentru sport. Am văzut deschidere şi din partea CL din Iaşi. Încercam să găsim câteva direcţii sportive care să ne reprezinte, să nu investim peste tot. Îl ridicăm la cel mai înalt rang ca să putem fi şi la competiţii internaţionale.

Mă interesează din punct de vedere organizatori nimic ci ca acest club să aibă performanţa. Pe noi nu ne interesează profitul ci gloria.

Sunt 14 companii de proiectare, 220.000 lei, timp de şase luni pentru grădiniţe. Lucrările sunt în desfăşurare. Sunt probleme la o grădiniţă unde avem probleme cu constructorul, dar i-am dat un ultim avertisment. De nu se va remedia îl voi duce în instanţă şi voi da din nou drumul la licitaţii. Putem număra în momentul de faţă 4 grădiniţe noi în Iaşi pentru copii, 5 creşe.

Am reuşit să finalizăm distribuirea tuturor centrelor de educaţie online. Mare parte sunt instalate şi probate.

Compania Orange va furniza 3000 tablete. Licitaţia pentru măşti a fost finalizată. Masca este necesară şi după vaccinare. Vom porni scoala după vaccinare când nu va mai fi niciun impediment. Profesorii vor fi vaccinaţi. Copiii trebuie să meargă la şcoală, să facem educaţie. Nu trebuie să ne degradăm an de an. Este o tragedie planetară, mai ales pentru noi romanii că suntem pe ultimul loc în Europa.

Am făcut în inventar cu ISJ Iaşi asupra mobilierului şcolar, scopul este că fiecare scoală să aibă un mobilier modern. Număr bănci în total 16.800 de un loc şi 15.000 cu două locuri, scaune, catedre, table de scris. În doi ani de zile vrem să schimbăm tot mobilierul uzat, indiferent de pandemie sau nu. Acolo copilul trebuie să se simtă cel mai bine.

Cea mai mare pierdere a acestei pandemiei nu sunt economia, pieţele, HoReCa, petrecerile, ci este şcoala, marele pierzător al pandemiei.

Ghişeul de urbanism a funcţionat. Zilnic 8.30-12.30.

Vaccinarea, apogeul acestei pandemii. Iaşul este pregătit pentru campania de vaccinare. Avem punctele pregătite, am vizat zone specializate în care se va face activitatea în siguranţă, cămine de pensionari. Cu ei începem, îi imunizam şi continuăm cu alţi bătrâni, centrele de asistenţă socială, persoane cu deficienţe de auz.

Săli de sport, care nu funcţionează în corpul şcolar şi orice altă locaţie pe care DSP o considera necesară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`