Eveniment-Social

Ediția a VI-a a Concursului Național de Interpretare „Eduard Caudella”, adresat studenților și masteranzilor din instituțiile de învățământ superior

Publicat: 17 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ediția a VI-a a Concursului Național de Interpretare Eduard Caudella adresat studenților și masteranzilor din instituțiile de învățământ superior
Asociația Culturală „Sonos Alumni” împreună cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” organizează Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella”, Ediția a VI-a

Ediția a VI-a a Concursului Național de Interpretare „Eduard Caudella” este adresat studenților și masteranzilor din instituțiile de învățământ superior. Concertul de deschidere al Concursului Național de Interpretare „Eduard Caudella” – ediția a VI-a se va desfășura sub auspiciile interpretării laureaților din edițiile anterioare, în Sala „Eduard Caudella” a Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, joi, 24 noiembrie 2022, ora 18.00

Asociația Culturală „Sonos Alumni”, împreună cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, organizează Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella”, Ediția a VI-a. Evenimentul se adresează studenților și masteranzilor din instituțiile de învățământ superior de muzică din România, fiind organizat pe următoarele secțiuni: Instrumente cu coarde, Canto și Muzică de Cameră. Ca inițiator și promotor al tinerilor artiști muzicieni aflați la început de carieră, împreună cu imboldul de a valorifica repertoriul românesc destinat muzicii de cameră, instrumentelor cu rol solistic și vocii, concursul se adresează tuturor categoriilor de instrumente.

Ediția a VI-a a Concursului Național de Interpretare „Eduard Caudella”

Ediția din acest an a Concursului Național de Interpretare „Eduard Caudella”, ediția a VI-a se adresează studenților și masteranzilor din instituțiile de învățământ superior, domeniul muzical, fiind organizat pe următoarele secțiuni: Instrumente cu coarde, Canto și Muzică de Cameră.

În cele 5 ediții trecute concursul s-a bucurat de un real succes, laureații beneficiind de premii importante, de vizibilitate pe scena națională a instituțiilor de profil, de public numeros și entuziast în sală, dar și în online (edițiile 2020-2021), impresie datorată numeroaselor vizualizări și feedback-uri pozitive transmise, un imbold pentru organizatori, de a continua povestea, în a crea energii în afara sălii de studiu, o rampă de lansare pe scena valorilor naționale interpretative.

Juriul este, ca în fiecare ediție, alcătuit din personalități ale muzicii academice românești, profesori în instituții de învățământ superior vocațional din Iași, Cluj și București și este prezidat de Prof. univ. dr. Ciprian Ion, Decan al Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice al Universității Naționale de Arte „George Enescu”.

Premiile concursului

Concertul de deschidere al Concursului Național de Interpretare „Eduard Caudella” – ediția a VI-a se va desfășura sub auspiciile interpretării laureaților din edițiile anterioare, în Sala „Eduard Caudella” a Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, joi, 24 noiembrie, ora 18.00.

Gala laureaților va avea loc sâmbătă, 26 noiembrie, ora 19.00, în aceeași locație, unde este așteptat publicul ieșean iubitor de muzică, studenții participanți dar și pe cei aspiranți, membrii ai juriului, pentru decernarea premiilor. Premiile acestei ediții vor fi în cuantum de aprox. 10.000 lei, fiecare secțiune în parte cu distribuirea următoare: Premiul I – 1000 ron, Premiul al II-lea – 800 ron, Premiul al III-lea – 600 ron, Marele Premiu „Eduard Caudella” – 1000 ron.

Organizatorii concursului sunt: Asociația Culturală „Sonos Alumni” Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. Parteneri: Primăria Municipiului Iași, Rotary Club 2000, Gemini Cad Systems, Radio România Iași, Apollonia TV.

Până pe 20 studenții și masteranzii au timp să se înscrie la ediția a VI-a a Concursului Național de Interpretare „Eduard Caudella”.

Adauga un comentariu