National

Ediţia XL a evenimentului „Litoralul pentru toţi”. Iată cât costă o noapte de cazare la mare

Publicat: 20 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ediţia XL a evenimentului Litoralul pentru toţi. Iată cât costă o noapte de cazare la mare
Preţurile sunt cu până la 70 la sută mai mici decât cele înregistrate în vârful de sezon

Duminică, 22 mai 2022, se lansează ediţia XL a evenimentului „Litoralul pentru toţi”. Astfel, aşteptatul program social ajuta turiştii să se cazeze în hotelurile din staţiunile romaneşti de la Marea Neagră. În cele ce urmează veţi afla cât costă o noapte de cazare la mare.

Anunţul a fost făcut de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Plajele au fost amenajate deja în toate staţiunile, iar litoralul îşi aşteaptă turiştii. Singura problemă este că multe dintre terase nu s-au deschis încă, dar până la începutul lunii iunie, patronii de restaurante promit să îşi relanseze afacerile.

„Este un tarif imbatabil din punct de vedere competițional cu alte piețe, iar turiștii care vin acum sunt pensionarii, în mod special, cei care au disponibilitate, nu au copii la școală și care vor să se bucure de aerosoli, să viziteze muzee, să se plimbe pe plajă”, a spus Cristian Bahalescu, vicepreședinte ANAT Sud Est.

Cât costă o noapte de cazare la mare prin programul „Litoralul pentru toţi” 2022

Veşti bune pentru români. Toţi turiştii care doresc, de duminică, 22 mai 2022, se pot caza în unităţile de cazare din staţiunile romaneşti de la Marea Neagră. Aceştia vor scoate din buzunar de la 34 lei pe noapte de persoană.

Preţurile sunt cu până la 70 la sută mai mici decât cele înregistrate în vârful de sezon, potrivit reprezentanţilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

„Turiștii au toate motivele să aleagă o vacanță la mare în extra-sezon. În primul rând, tarifele sunt mult mai mici decât în luna august și ne așteptăm ca de această oportunitate să profite atât cei care nu au reușit să ajungă la mare în mijlocul verii, dar și turiștii care doresc a doua vacanță pe litoral. Ne-am obișnuit în ultimii ani ca vremea să țină cu turiștii și în luna septembrie, astfel încât, conform prognozelor meteo actuale, aceștia se vor bucura de zile însorite la plajă până la sfârșitul lunii”, a spus Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Pentru cea de-a 40-a ediţie şi-au anunţat participarea zeci de hoteluri din toate staţiunile de pe litoralul românesc, care vor punea la dispoziţia turiştilor un număr de aproximativ 4.000 de locuri de cazare per noapte.

Aşadar, până pe data de 19 iunie 2022, românii pot beneficia de un sejur pe litoralul în extra-sezon, cu tarife sociale. Similar ca în anii precedenţi, pachetele turistice pot fi achiziţionate şi cu vouchere de vacanţă. De asemenea, programul va fi relansat şi în perioada 1 septembrie- 15 octombrie.

În ceea ce priveşte cel mai ieftin pachet pentru o noapte de cazare fără mic dejun inclus începe de la 34 de lei de persoană, la un hotel de 3 stele pentru un sejur de minimum 5 nopți de cazare. Pentru cei care preferă cazare cu servicii de masa all-inclusive, tarifele încep de la 160 lei/noapte/persoană la un hotel de 3 stele pentru minimum 3 nopți de cazare.

Detaliile referitoare la hotelurile incluse în programul Litoralul pentru Toți se găsesc pe site-ul www.fptr.ro. Rezervările se pot face atât direct, la hotel, cât și prin intermediul agențiilor de turism.

Având în vedere că urmează sezonul estival, turiștii sunt sfătuiți să fie atenție pentru a nu fi păcăliți prin diverse metode de înșelăciune.

Adauga un comentariu