BZI LIVE

LIVE VIDEO – Ediţie BZI LIVE din „inima” Transilvaniei despre promovarea valorilor! Invitat special este Cornel Achim, producător tradiţional al palincii de „aur” din Domănești, Satu Mare

Publicat: 17 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Marţi, 18 ianuarie 2022, începând cu ora 15.00, în Studioul BZI LIVE este programată o ediţie BZI LIVE din „inima” Transilvaniei despre promovarea produselor autentice! Invitat special este Cornel Achim (via Zoom), producător tradiţional al palincii de „aur” din Domănești, Satu Mare. Astfel, alături de acesta vor fi abordate aspecte despre: istoria palincii, cu exemple ce ţin de tradiţie, specificitate, etape în evoluţia acesteia, despre procesul tehnologic, lucrurile care fac diferenţa la nivel calitativ. Care sunt „secretele” unei palinci de calitate, ce trebuie să ştim despre celebra licoare şi cum diferă gustul, aroma şi mirosul acesteia în funcţie de fructele şi alte elemente pe care le utilizăm la producţia să, cum o putem valorifica, cum îl putem transforma într-un brand local, naţional, regional european reprezintă alte aspecte abordate în această emisiune-dialog.

De asemenea, despre legislaţia din România în domeniu, modul în care pot fi promovate afacerile autohtone respectiv susţinerea miciilor şi mediilor întreprinzători, valorile şi tradiţiile naţionale se va mai aborda în Platoul BZI LIVE! Cornel Achim este un fin cunoscător în acest domeniu şi este implicat în producerea tradiţională a palincii, de ani buni. Munca sa este recunoscută, atât în ţara dar mai ales în străinătate. Spre exemplu, în vara lui 2021, el a primit Marele Premiu, la Festivalul Palicii (cu palinca din pere Williams). Evenimentul a avut loc în oraşul Tăşnad. În total, Cornel Achim a obţinut 7 medalii de aur la această selectă competiţie. A studiat la Universitatea din Oradea, Facultatea de Istorie, Geografie şi RÂSE. El este originar din faimoasa localitate Cărei (născut la 1967), acum trăind în Domănești, Satu Mare.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

 

 

Adauga un comentariu