National

Efectele serialului „Squid Game” asupra copiilor

Publicat: 18 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Efectele serialului Squid Game asupra copiilor
Squid Game

Serialul „Squid Game” a cucerit internetul şi se bucură de un succes răsunător. Însă fenomenul provoacă îngrijorări în rândul părinţilor. Şcolile din Anglia au început să trimită scrisori de avertizare şi îi sfătuiesc pe părinți să nu-i lase pe cei mici să urmărească serialul. Asta după ce au apărut informații că mai mulți copii, unii cu vârsta de până în șase ani, copiază scenele de violență ale producției.

Un serial de o violenta iesita din comun – „Squid Game” devine o problemă care provoacă tot mai multe temeri în rândul parintilor si profesorilor din lumea intreaga. Astfel, un consiliu din sudul Angliei, care se ocupă cu protecția educației, a trimis un e-mail către parinti prin care ii indeamna să „fie vigilenți”, pentru că există date conform cărora copiii imita scenele de violență din „Squid Game”.

Invitată în studioul News Hour with CNN, psihologul Mirela Zivari este de părere că părinții pot rezolva o parte din problemă, „având un control mai bun asupra materialele pe care ei le urmaresc. Fie că vorbim despre telefonul pe care îl au și părinții uită de cele mai multe ori să instaleze un program de control parental, pe televizor sau pe tabletă.”.

Trebuie ca relația părintelui cu copilul, chiar la vârste foarte mici să fie una de calitate și extrem de atentă, pentru că din păcate tendința și preferința lor pentru joacă nu e decelând foarte bine între un joc periculos și un joc care se potrivește foarte bine cu modul lor de a gândi, magic, în care personajele mor și pot să reînvie – îi pot duce în zone de manifestări extrem de dure si de violente, a avertizat psihologul.

Intr-o scoala din comitatul Kent, profesorii au ținut lecții suplimentare despre siguranța online și pericolele vizionării unui conținut care „nu este potrivit vârstei”. Unul dintre dascali chiar a surprins un grup mic de elevi de doar șase ani discutând despre Squid Game și cum să recreeze unele scene.

Luna aceasta, reprezentanții unei școli din Belgia au transmis, de asemenea, că unii dintre elevii săi i-au bătut pe alții, copiind actele de violență din Squid Game. Intre timp, un site propagandist nord-coreean a postat un articol care afirmă că „Squid Game „prezintă realitatea societăţii” din ţara vecină, Coreea de Sud.

„Squid Game” în traducere „Jocul calamarului”, prezintă povestea unui bărbat din Seul de vârstă mijlocie şi împovărat de datorii, care decide să participe la un concurs macabru şi misterios în care un singur câştigător va lua premiul de mai multe milioane.

Adauga un comentariu