National

Efectul bunei guvernări se vede în buzunarele românilor! Scumpiri în lanț la mobilă, piese auto și textile

Publicat: 08 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Efectul bunei guvernări se vede în buzunarele românilor Scumpiri în lanț la mobilă piese auto și textile
Românii vor plăti mai mult pentru a cumpăra mobilă sua textile

Scandalul politic din ultima perioadă afectează România din mai multe perspective. De exemplu, leul românesc a coborât sub un minim istoric în raport cu euro. Bună guvernare bagă mâna adânc în buzunarele românilor. Se anunţa scumpiri la mobilă, piese auto și textile.

De altfel, nici pe piața de energie nu este una decentă, existând scumpiri enorme la facturile românilor.

Scumpiri în lanț pentru toţi românii în contextul bunei guvernări

Conform datelor existente, pe piaţa din România se anunţa noi creșteri de preţuri pentru mai multe categorii de produse. Vorbim de scumpiri cu până la 20% a mobilierului, pieselor auto dar şi a textilelor. Astfel, scumpirile înregistrate în ultimul an au făcut ca producția să fie tot mai scumpă.

Antreprenorii estimează că, până la finalul anului, prețurile produselor vor crește cu până la 20%.

Potrivit unui sondaj, 97% din antreprenori spun că au resimțit creșteri la costul producției, iar 37% dintre aceștia spun că vor crește prețul produsului final cu 10-30%.

Facturile la energie au crescut simţitor în ultima perioadă

O altă problemă cu care se confruntă românul de rând este preţul uriaş pe care trebuie să îl plătească pentru curentul electric dar şi pentru gazele naturale. Altfel spus, facturile au crescut simţitor în România.

Într-un comunicat de presă emis de ANRE dezvăluie o creștere simţitoare a preţului energiei electrice. În condiţiile în care şi aşa există un procent simţitor de români care nu pot să-și plătească facturile electrice:

ANRE a aprobat şi preţurile pentru furnizarea de ultimă instanţă valabile pentru luna septembrie. Astfel, Electrică Furnizare are cel mai mic preţ, respectiv 713,4 lei pe MWh. Urmează Tinmar Energy, cu un preţ de 771,3 lei pe MWh, E.ON Energie România, cu 902,8 lei pe MWh şi CEZ Vânzare – 1.000 lei pe MWh. Lista continuă cu Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, ambele companii cu preţul de 1.203 lei pe MWh. se arată în comunicatul ANRE conform agerpress.ro.

Având în vedere toate aceste scumpiri, specialiștii spun că această iarnă va fi una dintre cele mai grele de până acum.

Nici măcar vestita lege de protecție a consumatorului vulnerabil nu poate ajuta prea mult piața din România. De altfel, aceeași asociație susținea faptul că românii nu vor plăti doar facturi mai mari ci și cumpărături mai scume. Vorbim despre faptul că prețurile la alimente și alte produse vor crește simțitor.

Adauga un comentariu