Actualitate

Efectul coronavirus: Plata ratelor amânată în România!

Publicat: 14 mart. 2020

Ministrul Florin Cîțu a fost întrebat dacă plata ratelor la bănci ar putea fi amânată în criza generată de COVID – 19.

„Am vorbit, vineri, cu sistemul bancar. Am avut discuții în care am cerut să se găsească soluții pentru amânarea plății ratelor pentru două-trei luni. Aici se va face în corelare cu regulamentul Băncii Naționale. Sunt optimist că această măsură va fi adoptată”, a zis Florin Cîțu.

Întrebat dacă această măsură va fi valabilă pentru toată lumea sau doar pentru românii aflați în carantină sau izolare la domiciliu, ministrul a spus: ”Nu știu detalii. Vom vedea. Eu sper ca de această măsură să beneficieze cât mai multe persoane pentru că nu știm cum va arăta situația în perioada următoare. Probabil se va face un program flexibil care să poată să fie evaluat și apoi să poate să fie revăzut. Este bine că sistemul bancar răspunde pozitiv la ceea ce am cerut vineri pentru a sprijini cetățenii”.

Amintim că Banca Transilvania şi-a notificat clienţii sâmbătă în privința extinderii perioadei de graţie pentru cardurile de credit, până în luna mai.

Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență începând de săptămâna viitoare. În România, numărul de bolnavi de coronavirus a ajuns astăzi la 109.

Adauga un comentariu