Magazin

Eficiența oferită de europubele în colectarea deșeurilor

Publicat: 22 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

De la un domeniu de activitate la altul și de la un proces la altul, căutam să fim cât mai eficienți iar pentru obținerea acestui aspect, avem nevoie atât de experiență și de tehnici potrivite cât și de accesoriile și echipamentele necesare. Astfel, în ceea ce privește păstrarea curățeniei și colectarea eficienta a deșeurilor, avem nevoie de spatii de depozitare eficiente, aduse sub forma coșurilor, containerelor și pubelelor de gunoi. Acestea reprezintă „inovații”, am putea spune, implementate cu mult timp în urmă, pe măsură ce orașele au devenit din ce în ce mai aglomerate dar și mai murdare, mai poluate.

Unul dintre cel mai mare inamic al poluării din ziua de azi este considerat plasticul, datorită duratei extrem de lungi de descompunere dar și a faptului că este acum unul dintre cele mai utilizate materiale, în numeroase buniri de consum, accesorii și recipiente, așa cum la rândul lor, și multe coșuri de gunoi și containere sunt realizate din plastic.

Pentru o eficienta cât mai mare, este recomandat să alegem europubele alaturi de alte recipiente din aceasta categorie, reprezentând produse aprobate de consiliul european, ce pot îndeplini diversele condiții de siguranță, eficiență, durată de viață, etc. impuse de aceasta instituție. Astfel, în magazinul Sanito găsim numeroase modele de cosuri gunoi stradale din categoria celor „euro”, la prețuri foarte bune.

În ultimii ani, din ce în ce mai utilizate și mai comune au devenit coșurile și containetele pentru colectarea selectiva, prezente acum în numeroase zone unde există aglomerări de oameni și unde se poate apărea gunoi. Prin utilizarea de cosuri gunoi colectare selectiva, este mult mai ușor mai apoi că deșeurile să fie reciclate sau distruse. S-a ajuns la aceasta varianta date fiind emisiile rezultate din arderea sau prelucrarea la comun a mai multe tipuri de deșeuri, rezultând în poluare, mirosui neplăcute și mai ales, nesănătoase. Desigur, în orice mare oraș, gropile de gunoi au fost amplasate în afara zonelor rezidențiale însă datorită extinderii constante, există cazuri în care acestea se afla acum în apropierea anumitor zone de locuit iar reciclarea clasică nu mai reprezintă o soluție bună.

În spațiul public, alegerea de coșuri de gunoi se face atât pentru că acestea să fie ușor de utilizat atât de cei ce arunga gunoi în ele cât și de cei ce îl colectează, firmele de salubrizare. De asemenea, trebuie să fie și rezistente și să aibă un desin potrivit. Există în acest sens, mai multe materiale ce pot fi o alegere bună pentru acestea, de la plastic și metal, de altfel și cele mai utilizate, la lemn chiar și cele realizate din piatră sau ciment, direct la nivelul solului sau separat.

Luând că exemplu un parc, o zona care este frecventată de oameni zilnic, este normal să alegem coșuri gunoi sau chiar o pubela gunoi care să arate cât mai bine și să nu schimbe cu nimic frumusețea și farmecul zonei. Desigur, amplasarea acestora se vă face în zone mai izolate, care să nu iasă atât de mult în evidență.

Adauga un comentariu