Local

Ei sunt profesorii din Iaşi care vor avea gradaţie de merit – LISTĂ

Publicat: 25 iun. 2021
Astfel, astăzi, 25 iunie 2021, a fost publicată lista cadrelor didactice şi didactice auxiliare care au primit gradaţie de merit pentru anii 2021 - 2026

An de an, zeci de cadre didactice din județul Iași beneficiază de cunoscută gradație de merit. Cu toate că anul trecut ar fi trebuit definitivate dosarele celor care și-au depus candidatura pentru acest bonus de performanță, pandemia de COVID-19 a blocat totul. Astfel, oficialii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași anunțau că întreg calendarul pentru gradații a fost decalat, urmând ca, în perioada următoare, să fie prezentat unul nou. Gradația de merit se acordă personalului didactic definit la art. 88 alin. (2) din Legea Educației Naționale (LEN) nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, astăzi, 25 iunie 2021, a fost publicată lista cadrelor didactice şi didactice auxiliare care au primit gradaţie de merit pentru anii 2021 – 2026.

LISTA POATE FI CONSULTATĂ AICI!

Aceasta se acordă, timp de cinci ani, prin concurs, și reprezintă o majorare cu 25 la sută a salariului de bază deținut pe perioada acordării gradației de merit. Numărul maxim de gradații care pot fi acordate se calculează astfel: din numărul rezultat prin aplicarea a 16 la sută din totalul posturilor didactice auxiliare și a 16 la sută din totalul posturilor didactice de predare, de conducere, de îndrumare și control existente.

De aici se scade numărul de gradații acordate personalului didactic aflat în plată. ISJ Iași, printr-o comisie specială, analizează dosarele candidaților și anunță beneficiarii pe baza unor criterii bine stabilite și care se bazează pe: performanțele obținute de profesori pe plan didactic și cu elevii, implicarea în proiecte și activități extrașcolare.

Comentarii
Adauga un comentariu