International

Ekaterina Alexandrovskaya a decedat la numai 20 de ani. Lumea patinajului artistic este în doliu

Publicat: 19 iul. 2020
Ekaterina Alexandrovskaya

Ekaterina Alexandrovskaya s-a născut în Rusia, dar a concurat pentru Australia la patinaj artistic în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018. Alexandrovskaya murit la Moscova, la numai 20 de ani. Cauza morţii nu a fost încă dezvăluită. Alexandrovskaya s-a retras în februarie din cauza unei accidentări. Antrenorul ei, Andrei Khekalo, a declarat că Alexandrovskaya a fost diagnosticată cu epilepsie la începutul acestui an.

Ekaterina Alexandrovskaya a fost campioană mondială la juniori în probă de perechi în 2017 la Taipei alături de australianul Harley Windsor. Moscovită de origine, Alexandrovskaya obţinuse un an mai devreme cetăţenia australiană.

„Cuvintele nu pot descrie ce simt acum. Sunt răvăşit după moartea subită a Katiei. Nu voi uita niciodată tot ce am reuşit împreună şi va rămâne întotdeauna în inima mea. Niciodată nu putem fi pregătiţi pentru asemenea veşti. Odihneşte-te în pace, Katia”, a reacţionat pe Instagram Harley Windsor, partenerul pe gheaţă al sportivei.

Cu Windsor, ea a participat la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang în 2018, unde cei doi s-au clasat pe locul 18. Cei doi patinatori au pus capăt colaborării lor în luna februarie, din cauza „problemelor de sănătate” ale sportivei, potrivit lui Windsor.

Antrenorul tinerei, Andrei Hekalo, a declarat că ea a căzut de la etajul şase al unei clădiri din centrul Moscovei.

Presa rusă afirmă că ea a lăsat un bilet sugerând că ar putea fi vorba de o sinucidere.

Potrivit lui Andrei Hekalo, Alexandrovskaya a fost diagnosticată în ianuarie cu epilepsie, ceea ce a făcut-o să-şi încheie cariera. El a adăugat că înaintea acestui diagnostic, sportiva suferea de depresie.

Adauga un comentariu