Actualitate

El este bărbatul care a primit o inimă de porc modificată genetic. Transplant în premieră mondială

Publicat: 11 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
El este bărbatul care a primit o inimă de porc modificată genetic. Transplant în premieră mondială
Chirurgul Bartley P. Griffith s-a fotografiat cu David Bennett la începutul acestei luni

Un bărbat din SUA a devenit prima persoană din lume care a primit un transplant de inimă de la un porc modificat genetic. David Bennett, 57 de ani, se descurcă bine la trei zile după procedură experimentală de șapte ore din Baltimore, spun medicii.

Medicii din SUA au primit primit o dispensă specială pentru a realiza acest transplant care reprezinta ultima șanșă la viață a bărbatului căruia i-a fost refuzat transplantul cu organe de om. Medicii au afirmat faptul că realizarea acestui transplant reprezintă un prim pas pentru a reduce lipsa acută de organe la nivel mondial.

Transplantul de inimă de porc a fost considerat ultima soluție pentru bărbat

Transplantul a fost considerat ultima speranță de a-i salva viața domnului Bennett, deși nu este încă clar care sunt șansele sale de supraviețuire pe termen lung.

„A fost fie să mori, fie să faci acest transplant”, a explicat domnul Bennett cu o zi înainte de operație.

„Știu că este o lovitură în întuneric, dar este ultima mea alegere”, a spus el.

Medicii de la Centrul Medical al Universității din Maryland au primit o dispensă specială de către autoritatea de reglementare medicală din SUA pentru a efectua procedura, pe baza faptului că, altfel, Bennett ar fi murit. El a fost considerat neeligibil pentru un transplant uman, o decizie care este adesea luată de medici atunci când pacientul are o sănătate foarte precară. Pentru echipa medicală care a efectuat transplantul, acesta marchează punctul culminant al unor ani de cercetare și ar putea schimba vieți în întreaga lume.

Chirurgul Bartley Griffith a spus că operația va aduce lumea „cu un pas mai aproape de soluționarea crizei deficitului de organe”, a spus Școala de Medicină a Universității din Maryland într-un comunicat . Această criză înseamnă că 17 persoane pe zi în SUA mor în așteptarea unui transplant, cu peste 100.000 pe lista de așteptare. Posibilitatea de a folosi organe animale pentru așa-numitul xenotransplant pentru a satisface cererea a fost luată în considerare de mult timp, iar utilizarea valvelor cardiace de porc este deja obișnuită.

Ce spune primul bărbat care are inimă de porc

Bennett, totuși, speră că transplantul său îi va permite să-și continue viața. A fost țintuit la pat timp de șase săptămâni înainte de operație și atașat la un aparat care l-a ținut în viață după ce a fost diagnosticat cu o boală de inimă terminală.

„Aștept cu nerăbdare să mă dau jos din pat după ce îmi revin”, a spus el săptămâna trecută. Luni, s-a raportat că Bennett respiră singur în timp ce era atent monitorizat.

Dar exact ce se va întâmpla în continuare nu este clar. Porcul folosit la transplant fusese modificat genetic pentru a elimina mai multe gene care ar fi dus la respingerea organului de corpul domnului Bennett, relatează agenția de știri AFP, citate de BBC.

Griffith a spus că procedează cu prudență și monitorizarea atentă a domnului Bennett, în timp ce fiul său David Bennett Jr a declarat pentru Associated Press că familia se află „în necunoscut în acest moment”.

Dar el a adăugat: „Își dă seama de amploarea a ceea ce s-a făcut și realizează importanța acestuia”.

„Nu am făcut niciodată asta la un om și îmi place să cred că i-am oferit o opțiune mai bună decât ar fi fost continuarea terapiei”, a spus Griffith. „Dar dacă [va trăi] o zi, o săptămână, o lună, un an, nu știu.”

 

 

Adauga un comentariu