Actualitate

Elevi confirmaţi cu COVID-19 la Colegiul Naţional Militar Alba Iulia – UPDATE

Publicat: 14 sept. 2020
Colegiul Naţional Militar Alba Iulia
Elevi confirmaţi cu COVID-19 la Colegiul Naţional Militar Alba Iulia

Patru elevi au fost confirmaţi cu COVID-19 la Colegiul Naţional Militar Alba Iulia. În aceste condiții, există posibilitatea ca unitatea de învăţământ să intre în scenariul roşu.

UPDATE: Încă un elev de la Colegiul Naţional Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia a fost confirmat cu coronavirus. Astfel că numărul celor bolnavi de COVID-19 ajunge la patru. De asemenea, 20 de elevi sunt în izolare la domiciliu. Liceul militar Mihai Viteazul din Alba Iulia aparţine de Ministerul Apărării, nu de cel al Educaţiei, astfel că, la această oră, este o sedinţă la această instituţie, unde se va stabili ce traseu se va urma.

Știrea inițială

Este vorba despre trei elevi din două clase a IX-a: unul din Alba Iulia, altul din Maramureş şi al treilea din Mureş, dar şi despre un elev de clasa a Xl-a. Cei trei elevi confirmați cu SARS-CoV-2 sunt ușor asimptomatici și se simt bine, a declarat șeful DSP Alba, Alexandru Sinea.

Elevi confirmaţi cu COVID-19 la Colegiul Naţional Militar Alba Iulia

Cei trei elevi au fost imediat izolaţi la infirmieria şcolii, de unde, apoi, au fost preluaţi de părinţi, urmând să stea în izolare în următoarele două săptămâni. Colegii cu care au intrat în contact au fost, la rândul lor, izolaţi.

Scenariul luat în calcul pentru Colegiul Naţional Militar din Alba Iulia era cel verde, cu prezenţa fizică a elevilor la cursuri, însă odată cu apariția acestor cazuri urmează ca luni să se ia o decizie despre cum va debuta anul şcolar la această unitate de învățământ.

În condițiile în care sunt trei elevi, în trei clase diferite, infectați cu SARS-CoV-2, atunci cei trei elevi vor merge la unități medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție.

Toți elevii au fost testați

Toți elevii, precum și cadrele didactice de la liceul militar au fost testați pentru COVID-19. Este vorba de circa 460 de elevi și nu toate rezultatele testelor sunt gata.

120 de elevi din 24 de judeţe şi din municipiul Bucureşti au fost admişi în acest an în Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, scrie Agerpres. Una din cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din Alba, colegiul a fost înfiinţat în urmă cu peste un secol.

Situație dramatică într-o școală din județul Iași. La Voinești, conducerea unității de învățământ „Ioanid Romanescu“ are COVID-19. Directorul unității de învățământ a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Directorul adjunct s-a testat și a ieșit negativ,  în timp ce secretarul școlii urmează să facă testarea COVID-19.

La acest moment, Direcția de Sănătate Publică Iași va declanșa o anchetă epidemiologică la unitatea de învățământ din Voinești.

La Voinești, conducerea unității de învățământ are COVID-19!

La Voinești, conducerea unității de învățământ „Ioanid Romanescu“ are COVID-19. Directorul unității de învățământ a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Directorul adjunct s-a testat și a ieșit negativ,  în timp ce secretarul școlii urmează să facă testarea COVID-19.

La acest moment, Direcția de Sănătate Publică Iași va declanșa o anchetă epidemiologică la unitatea de învățământ din Voinești.

Nu se pune problema suspendării cursurilor deoarece prevederile Ministerului Educației, coroborate cu cel ale Ministerului Sănătății, vorbesc despre această posibilitate doar în cazul în care un elev și până la trei dintre aceștia sunt infectați cu COVID-19. Doar în acea situația se ia această decizie.

În funcție, de evoluția anchetei epidemiologice, se va decide dacă se vor suspenda sau nu cursurile.

Un profesor a fost depistat pozitiv la Colegiul Tehnic „Ghe. Asachi“

Un profesor a fost depistat pozitiv la Colegiul Tehnic „Ghe. Asachi“. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au anunțat că există un profesor a fost depistat pozitiv cu COVID-19, însă nu au oferit mai multe detalii. La Colegiul „Ghe. Asachi“ a fost demarată o acheta epidemiologică.

Din câte se pare, profesorul confirmat cu COVID-19 ar fi stat două ore la ședința de consiliu a Colegiului Ghe. Asachi“, la care au paticipat peste 70 de colegi.

Inspectoratul Școlar Județean Iași a anunțat că nu se pune problema amânăriii deschiderii școlii și se va acționa așa cum a decis conducerea Colegiului.

Reprezenanții Direcției de Sănătate Publică Iași urmează să decidă dacă elevii de la Colegiul „Asachi” vor începe orele luni, pe 14 septembrie, sau cursurile se vor face exclusiv online.

 

Adauga un comentariu