Eveniment-Social

Elevii alecsandriști sărbătoresc Ziua Europei la școală, dar și în comunitate

Publicat: 07 mai 2021
Liceul Teoretic Vasile Alecsandri
Liceul Teoretic Vasile Alecsandri

Ca în fiecare an, Ziua Europei este un prilej pentru Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” de a-și deschide porțile către comunitate, în calitate de Școală – ambasador a Parlamentului European (EPAS). În acest an aniversăm 71 de ani de la discursul ministrului francez de externe Robert Schuman care își dorea o Europă liberă, pacifistă și bazată pe idealuri de cooperare.

Echipa ambasadorilor alecsandriști realizează în mod constant activități de informare, dezbateri, vizite cu scopul creșterii gradului de conștientizare cu privire la instituțiile și valorile europene. Mesajul lor merge către comunitate prin popularizarea unei rame de profil pe Facebook (Sărbătoriți Ziua Europei alături de echipa EPAS a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași!), actualizarea punctului de informare online de pe site-ul liceului (Programul „Școli Ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) (lvais.ro)), antrenarea elevilor în activități de învățare prin joc (quiz-urile din cadrul Concursului „Europa tinerilor de astăzi”: http://bit.ly/3eZZFK5-gimnaziu http://bit.ly/3epa9E0-liceu). Dacă anul trecut am reușit vizitarea Parlamentului European de la Strasbourg pe data de 14.02.2020 și ne-am întâlnit online cu europarlamentarului Eugen Tomac, în acest an am continuat acest demers cu o vizită virtuală în 25.03.2021 și o întâlnire cu europarlamentarul Tudor Ciuhodaru cu tema „Împreună decidem viitorul Europei”. De asemenea, răspundem prezent și activităților organizate de diferiți parteneri educaționali, cum ar fi Conferința online „Solidaritatea UE în vremuri dificile. Decidem viitorul împreună” organizată de Biroul Parlamentului European în România, astfel încât idealurile europene de colaborare să fie transpuse la nivel instituțional.

Activitățile dedicate Zilei Europei vor continua pe tot parcursul lunii mai astfel încât să putem oferi activități cât mai variate, adaptate nivelului de vârstă al elevilor.

Adauga un comentariu