Eveniment-Social

Elevii Colegiului Național Iași și ai Colegiului Național „Costache Negruzzi” din Iași au obținut argint și bronz la International Mathematics Competition

Publicat: 08 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Elevii Colegiului Național Iași și ai Colegiului Național Costache Negruzzi din Iași au obținut argint și bronz la International Mathematics Competition
Elevii de la Colegiul Național Iași și de la Colegiul Național ,,Costache Negruzzi din Iași au participat la International  Mathematics  Competition

Elevii de la Colegiul Național Iași și de la Colegiul Național ,,Costache Negruzzi“ din Iași au participat la International Mathematics Competition. Acesta este un concurs de matematică cu tradiție, la care iau parte, de regulă, elevi si profesori de pe șase continente, grupaţi în echipe formate din câte patru elevi şi unul sau doi team-leaderi.

Anul acesta competiția a fost organizată virtual de Indonezia și au participat 588 elevi din 31 de țări și regiuni: Bangladesh, Bolivia, Bostwana, Bulgaria, China, Cyprus, Ghana, Hong Kong, India, Indonezia, Korea, Macau, Malaysia, Mexico, Mongolia, Nepal, Philippines, România, Russia, Singapore, South Africa, Sri Lanka, Taiwan, Tajikistan, Thailand, United Arab Emirates, Uganda, USA, Uzbekistan, Vietnam, Zimbabwe.

Elevii ieșeni au luat parte la International Mathematics Competition

Din cauza pandemiei de COVID, anul trecut și anul acesta, International Mathematics   Competition a fost organizat online, de către Indonezia. Elevii români au desfășurat probele la Colegiul Național Iași, cu prezență fizică și supraveghere video internațională.

Echipa de organizare a fost compusă din prof. dr. Elena Calistru, director Colegiul Național Iași, prof. Gabriela Zanoschi, prof. Marius Farcaș, din cadrul Colegiul Național Iași și  inginer de sistem Nechifor Ștefan. Din juriul internațional a făcut parte prof. Iulian Stoleriu, din cadrul Universității ,,Al. I.Cuza” Iași, alături de alți 14 profesori din alte țări. Coordonatorul național al participanților din România a fost prof. Marius Farcaș.

Competiţia a prevăzut două probe: una individuală şi una pe echipe. Concursul individual a presupus, la Key Stage II, 15 probleme cu răspuns aşteptat, iar la Key Stage III, 15 probleme grupate în două secţiuni: Secţiunea A are 12 probleme cu răspuns aşteptat, iar Secţiunea B, 3 probleme cu redactare completă. La concursul pe echipe ambele divizii au câte 10 probleme, dintre care 5 cu răspuns asteptat şi 5 cu răspuns deschis. De la Colegiul Național Iași au participat din 12 elevi din clasele V-X. În săptămânile premergătoare concursului, elevii au fost pregătiți de profesorii Elena-Gabriela Zanoschi, Elena Mihuț, Gabriel Popa și Marius Farcaș.

Ce premii au obținut elevii ieșeni la competiția găzduită de Indonezia

La concursul de grup, au participat 147 echipe formate din câte 4 elevi 1-2 team-leader.

România a fost reprezentată de două echipe la Key Stage II. La secțiunea A au participat Raluca Maria Bantu, elevă în clasa a VI-a, Colegiul Național Iași, Robert Isepciuc, elev în clasa a VI-a, Colegiul Național Iași, Agnes Munteanu, clasa a VII-a, Colegiul Național Iași, Maria Alexandra-Sara Ciucu, din clasa a VI-a, Colegiul Național Iași. Team leader-ul echipei a fost Elena Mihuț, elevii obținând medalia de bronz.

La secțiunea B a probei pe echipe au participat Alexandra Lăpușneanu, din clasa a VII-a, Colegiul Național ,,Costache Negruzzi, Andrei Răzvan Dămoc, elev în clasa a VII-a, Colegiul Național ,,Costache Negruzzi, Alex-Florin Oprea, clasa a VII-a, Colegiul Național ,,Costache Negruzzi” și Ilinca Ruxandra Radu, elev în  clasa a V-a, Colegiul Național Iași. Team leader-ul echipei a fost Adrian Zanoschi, iar deputy leader Bogdan Maxim. Echipa a obținut medalia de argint.

Pentru Key Stage III, din România au luat parte două echipe. La secțiunea A, România a fost reprezentată de Corina Anamaria Bunău, clasa a VIII-a, Colegiul Național Iași, Iulia Bilan , elevă în clasa a X-a, Colegiul Național Iași, Alexia Teodora Serghiuță, clasa a X-a, Colegiul Național Iași, Andrei Bălăiță, clasa a IX-a, Colegiul Național Iași. Team leader  a fost Gabriel-Costel Popa, iar deputy leader- Marius Farcaș. Echipa a obținut medalia de bronz.

La secțiunea B a International Mathematics Competition  au concurat  Maria Avârvarei, clasa a IX-a,  Colegiul Național Iași, Dana Georgiana Merticariu, din clasa a IX-a la Colegiul Național Iași, Andrei Ioniță, elev în clasa a IX-a,  Colegiul Național Iași, și Robert Lascăr, clasa a IX-a,  Colegiul Național ,,Costache Negruzzi”. Team leader-ul echipei a fost Gabriela Zanoschi, concurenții obținând medalia de argint.

Comentarii
Adauga un comentariu