Eveniment-Social

Elevii de la Școala Gimnazială „Vasile Conta” din Iași au beneficiat gratuit de activități pentru dezvoltare socială prin proiectul „Educaţie pentru decizii înţelepte” – FOTO

Publicat: 17 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elevii de la Școala Gimnazială Vasile Conta din Iași au beneficiat gratuit de activități pentru dezvoltare socială prin proiectul Educaţie pentru decizii înţelepte - FOTO
Scopul acestui proiect este cel de a reduce consumul de droguri

Proiectul „Educaţie pentru decizii înţelepte” a început la Școala Gimnazială „Vasile Conta” din Iași. Elevii au participat la workshop-uri de dezvoltare a rezilienței socio-emoționale pentru adolescenți. Proiectul este abia la început, dar își propune să faciliteze accesul a 900 de tineri aflați în situație de risc la informații corecte și avizate, cu privire la riscurile consumului de droguri.

Prin intermediul proiectului „Educaţie pentru decizii înţelepte”, elevii vor beneficia și de consultații psihologice gratuite

copil la psiholog
Prin intermediul proiectului „Educaţie pentru decizii înţelepte”, elevii vor beneficia și de consultații psihologice gratuite

Elevii au beneficiat de ajutor în mod gratuit, pentru că scopul acestui proiect este cel de a reduce consumul de droguri.

„Drumul nostru spre a învăța ce înseamnă deciziile înțelepte a început la Școala Gimnazială «Vasile Conta» Iași cu workshop-urile de dezvoltare a rezilienței socio-emoționale pentru adolescenți – Smart Brain Wise Heart. În cadrul acestor workshop-uri s-a utilizat un sistem de măsurare, iar elevii au avut ocazia să vadă, în timp real, impactul tehnicilor de autoreglare a emoțiilor pe care le-au învățat asupra funcțiilor sistemului nervos.

La sfârșitul acestor sesiuni, elevii și-au însușit abilități de autosecuritate și de a răspunde emoțional, corespunzător, la situațiile de viață zilnice, inclusiv la tentația de a consuma droguri, presiuni ale grupului, bullying”, au transmis reprezentanții proiectului „Educaţie pentru decizii înţelepte”.

Acest scop va fi îndeplinit prin activităţi ce vizează creşterea nivelului de informare în vederea neînceperii consumului. Se vor face activități pentru dezvoltarea abilităților de a face faţă situaţiilor de viaţă copleşitoare. Mai mult decât atât, se va facilita accesul la servicii de suport psihologic pentru adolescenţii consumatori. Se vizează și dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice pentru depistarea şi intervenţia timpurie, precum şi facilitarea accesului acestora la resurse informaţionale relevante.

Sunt vizate atât cadrele didactice, cât și părinții

adolescent la calculator
Proiectul „Educaţie pentru decizii înțelepte” a început la Școala Gimnazială „0Vasile Conta” din Iași

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 900 de elevi și 20 de cadre didactice din municipiul Iași. Valoarea totală a acestuia este de 175.000 de lei.

Perioada de implementare a proiectului este 15 ianuarie – 14 iunie 2024. Acesta se adresează, în principal, adolescenților cu vârsta între 12 și 18 ani, aflați în situații și în medii de risc în ceea ce privește consumul de substanțe.

„Proiectul «Educaţie pentru decizii înţelepte» își propune să faciliteze accesul a 900 de elevi aflați în situație de risc la informații corecte și avizate, cu privire la riscurile consumului de droguri. Să dezvolte abilități de gestionare a emoțiilor pentru minim 400 de elevi aflați în risc de consum de droguri, necesare pentru a răspunde adecvat la situațiile de viață zilnice. Să reducă comportamentele de risc în ceea ce privește consumul de droguri pentru 50 adolescenți, prin intermediul unor sesiuni de consiliere psihologică și a unor grupuri de suport. Să formeze 20 de specialiști din școlile ieșene în prevenirea și intervenția în cazul consumului de droguri.

Să realizeze o campanie media pentru a stimula deprinderea unui stil de viață sănătos, fără comportamente de risc”, se arată proiectul realizat de Asociaţia Streetaware, în parteneriat cu Crucea Roșie Română, Filiala Iași.

Adauga un comentariu