Prima pagină » Eveniment-Social » Elevii din Pascani, Răducăneni si Podu Iloaiei au participat la un proiect inedit 
Elevii din Pascani, Răducăneni si Podu Iloaiei au participat la un proiect inedit 

Elevii din Pascani, Răducăneni si Podu Iloaiei au participat la un proiect inedit 

02 nov. 2019, 08:03,
în Eveniment-Social

Elevii din clasele a XII ale liceelor teoretice si tehnologice din Pascani, Raducaneni si Podu Iloaiei au participat in  saptamana care a trecut la un proiect inedit. Proiectul , intitulat „Deschidem poarta facultatii tale!- Editia a patra este inovativ si promoveaza egalitatea de sanse. Reprezentantii Asociatiei spun ca este in egala masura un proiect ambitios, care isi propune sa realizez o ampla campanie de informare in liceele din mediile mici urbane si rurale privind universitatile municipiului Iasi. Mai exact, elevi din clasele a XII a de la Colegiul National Mihail Sadoveanu Pascani,Colegiul Tehnic de Cai Ferate Unirea Pascani, Liceul Tehnologic Haralamb Vasiliu Podu Iloaiei si Liceul Teoretic   Lascar Rosetti Raducaneni au fost primiti cu bratele deschise pentru a vedea cu ochii lor ce inseamna viata de student in Iasi, de catre Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad Iasi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi , Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi Iasi.

O zi plina de informatii despre oferta educationala si financiara, despre campusurile studentesti, salile de sport, caminele facultatilor, ligi, asociatii…o experienta frumoasa pentru toata lumea, pe care Asociatia CRIS in colaborare cu Consiliul Judetean Iasi au oferit-o celor mai merituosi elevi. „Desi toate universitatile au o zi a portilor deschise sau chiar mai multe, acestea le sunt in special destinate elevilor ieseni. Egalitatea de sanse promovata de noi a constat in oferirea acelorasi informatii, intr-un cadru organizat, elevilor din Pascani, Raducaneni si Podu Iloaiei, care nu au posibilitatea de a se deplasa de fiecare data pentru cate o facultate de care sunt interesati. Avand in vedere ce bine a fost primit proiectul nostru in liceele partenere si aprecierile pe care le-am primit din partea universitatilor vom incerca sa permanentizam si sa largim acest proiect.” 

Motivele alegerii acestei teme sociale pentru proiectul lor au fost reprezentate de realitati constatate in tara noastra in ultimul timp  : Romania se confrunta in ultimii ani cu o lipsa de motivare a tinerilor de 16-19 ani, absolvenți ai învățămîntului liceal, de a continua studiile în învățămîntul superior . Conform sondajelor sociale desfasurate , 53% dintre absolventii de liceu au tendința de a opta pentru statutul de șomer după absolvirea liceului . In special tinerii provenind din familii cu membri fără studii superioare sunt blazați și convinși că nu au șanse de dezvoltare. Realitatea este ca tinerii din clasele terminale de liceu nu sunt suficient de informați asupra posibilităților viitoare de educare, multi tineri nu au încredere în sistemul de învățămînt superior si multi tineri nu cunosc facultatile pe care le-ar putea urma.Slaba cunoaștere a  meseriilor cerute pe piața muncii si nu in ultimul rand a vieții studenților din centrele universitare de tradiție ii face pe multi absolventi de liceu sa renunte la idea de a urma studii universitare.

Proiectul se desfasoara de Asociatia CRIS in colaborare cu Consiliul Judetean Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`