National

Elevii vor sta mai puţin la şcoală. Ministerul Sănătăţii a făcut anunţul

Publicat: 31 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elevii vor sta mai puţin la şcoală. Ministerul Sănătăţii a făcut anunţul
Elevii vor sta mai puţin la şcoală. Ministerul Sănătăţii a făcut anunţul

În contextul actualei pandemii de SARS-CoV-2 şi a numărului încă destul de mare de îmbolnăviri zilnice, Ministerul Sănătăţii a emis o serie de noi reguli pe care autorităţile sunt nevoite să le pună în practică, odată cu începerea noului an şcolar 2020-2021, la 14 septembrie. Așadar, elevii vor sta la şcoală între nu mai puțin de 3 şi nu mai mult de 7 ore.

Câte ore vor sta elevii la școală și ce norme de igienă se vor aplica

Ministerul Sănătăţii a publicat în Monitorul Oficial normele de igienă care se vor aplica odată cu începerea noului an şcolar 2020-2021. Aici va fi stabilit în mod precis şi câte ore vor sta elevii în unitățile de învățământ.

Astfel, „se specifică faptul că în orarul școlar, numărul zilnic de ore de activitate nu trebuie să depășească următoarele limite:

a) pentru învățământul primar:

– clasa 0 și I = 3-4 ore pe zi

– de la clasa a II-a = 4 ore pe zi

b) pentru învățământul gimnazial: 4-5 ore pe zi

c) pentru învățământul liceal, profesional: 5-6 ore pe zi

d) pentru învățământul postliceal și universitar: 6-7 ore pe zi.

Faţă de anii trecuţi, orarul săptămânal al unui elev va fi cu 3-4 ore mai scurt.”, se arată în articolul 36, publicat în Monitorul Oficial al României.

Fără activităţi de scriere la primă oră

În acelaşi document se poate afla faptul că activitatea de scriere nu se desfășoară la clasa pregătitoare și clasele I-II la prima oră, iar orele de educație fizică nu se efectuează în prima oră a turei de după-amiază, conform Ministerului Sănătății.

De asemenea, se evită situarea a două ore consecutive ale aceluiași obiect de studiu. Cadrele didactice trebuie să evite şi planificarea unui număr mai mare de două teze pe săptămână, iar pentru clasele la care sunt prevăzute numai două teze se planifică o teză pe săptămână. Tezele și lucrările de control planificate nu se stabilesc în prima și în ultima zi din săptămâna școlară și nici în două zile școlare consecutive.

Toate normele de igienă au fost publicate în Monitorul Oficial.

Încep pregătirile la Iași pentru anul școlar 2020-2021!

Încep pregătirile la Iași pentru anul școlar 2020-2021. Primăria Iași a alocat sume importante pentru susținerea orelor on-line. Vor fi cumpărate echipamente video, tablete și măști de protecție. Urmează să fie lansate licitațiile publice. Personalul din învățământul preuniversitar va fi testat gratuit, dar nu se cunosc sursele de finanțare

Încep pregătirile la Iași pentru anul școlar 2020-2021. Primarul Mihai Chirica a declarat ieri că au fost creionate câteva scenarii și măsuri la început de an școlar. Edilul a luat în calcul să pună la dispoziție spații ale administrației locale pentru susținerea orelor de curs.

„Scenariul verde este cel mai favorabil. În Iași avem mai multe situații. Sunt școli care își permit să împartă clasa în două. Sunt școli care prin împărțirea în două tot nu reușesc să acopere pentru toate clasele. Vom găsi săli suplimentare chiar la Primăria Municipiului Iași, la Ateneu, la serviciile administrative. În cazul unui scenariu galben, o jumătate de clasă va fi on-line, jumătate la curs. În funcție de scenariu. Am cerut la UMF și la UTI spații pentru elevi, dar ne-au refuzat. Este de înțeles, au și ei studenți care trebuie împărțiți în mai multe grupe. Vom avea discuții cu asociațiile de părinți, dar și cu asociațiile de elevi”, a declarat primarul.

Adauga un comentariu