BZI LIVE

LIVE VIDEO Elevul Anului, alături de un invitat special, fac mărturisiri și dezvăluiri aparte în Studioul BZI LIVE

Publicat: 09 dec. 2019

Marți, 10 decembrie 2019, începând cu ora 15.00, în Studioul BZI LIVE sunt invitate două persoane aparte, mama și fiica. Este vorba de Malina Constantinescu, liceean în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Iaşi, desemnata „Elevul Anului” 2019 recent, cu numeroase și valoroase medalii internaționale. Alături de aceasta va fi mama sa, Ioana Constantinescu, profesor și manager al Colegiului Tehnic Ion Holban Iași.

Momentul a fost emoționant pentru întreg învățământul ieșean! O familie fericită, un profesor desăvârșit și un adolescent împlinit. Aflată în clasa a XI-a, la Colegiul Național Iași, Mălina Constantinescu este „Elevul Anului” și vine în Platoul BZI pentru a povesti despre munca uriașă din spatele acestor reușite. Alături de ea, mama să vă vorbi despre tot ceea ce înseamnă această performanţă a Malinei.

„În spatele acestei performanțe este multă muncă, sunt multe sacrificii…”

„În spatele acestei performanțe este multă muncă, sunt multe sacrificii… Cu toate acestea, eu nu am făcut nimic aparte! Eu sunt un om pasionat și tot ceea ce am făcut și fac a fost din plăcere. Eu m-am îndrăgostit de Fizică exact din momentul în care am intrat în contact cu această lume fabuloasă”, a transmis Mălina.

Printre cei mai buni dintre cei mai buni

De precizat că, doar anul acesta, liceana a obținut medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Fizică din Grecia, respectiv pe cea de argint la Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene, derulată în Portugalia. Urmăriți, pe www.bzi.ro, reacții emoționante ale mamei și profesorului care au suținut-o, necondiționat și sincer, pe Mălina Constantinescu.

„Eu sunt un om pasionat și tot ceea ce am făcut și fac este din plăcere”

Modestă, elegantă, sinceră și directă. Mălina a mărturisit, ca o adevărată învingătoare, că tot ceea ce a făcut până acum a fost din plăcere, pasiune. „Pentru a arăta ceea ce este în spatele rezultatului meu vreau să vă spun că sunt zile când mă pregătesc și câte șase ore și mai bine, sunt altele în care mă relaxez… Acum, sincer să vă mărturisesc, în clasa a V-a eram pasionată de Matematică, doar că, un an mai târziu, când am aflat de Fizică, am fost fascinată pentru totdeauna de această materie…, a mai transmis Mălina.

Laureată cu aur și argint la mari competiții internaționale

De precizat că, doar anul acesta, liceana din Iași a obținut medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Fizică din Grecia, respectiv pe cea de argint la Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene, derulată în Portugalia. Pe de altă parte, profesorul care a pregătit-o pe Mălina, Andu Ouatu, arată că rezultatul acesta este o confirmare a muncii pe care a depus-o de ani și ani. „Pentru mine, acesta este un moment de mare onoare și de cinste. Eu vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și ajutat. Le mulțumesc colegilor mei de la Colegiul Național și, în special, celor de la Catedra de Fizică. Nu în ultimul rând, le mulțumesc elevilor mei și Mălinei! Este cel mai frumos sentiment pentru un profesor atunci când vede că munca să este recunoscută de copiii pe care-i pregătește”, a mărturisit profesorul Ouatu.

Pentru cel de-al III-lea an consecutiv, elevul anului este de la Colegiul Național

Totul este întărit, elegant și special, de prof. Elena Calistru, managerul Colegiului Național.
„Sunt extrem de onorată deoarece, pentru cel de-al III-lea an consecutiv, Colegiul Național Iași a primit, prin munca și rezultatele elevilor și profesorilor noștri, titlul de «Elevul Anului». Aici vorbim, în principal, de meritul Mălinei și al familiei sale. Medaliile obținute anul acesta, pe plan internațional de către acest copil special, sunt o continuare a muncii începute de ea încă din gimnaziu. Pe de altă parte, performanța Mălinei este fericită întâlnire dintre un cadru didactic de excepție și dedicat profesiei, anume Andu Ouatu, și pasiunea unui copil pentru studiu. Mai vreau să spun că, anul acesta, la nivel local, Colegiul Național este cel care are cei mai mulți olimpici”, a declarat Calistru.

„Este o bucurie copleșitoare”

Sensibil și profund, Ioana Constantinescu – directorul Colegiului Tehnic Ion Holban Iași, a ținut să arate bucuria pe care a trăit-o ca mamă atunci când a aflat de faptul că fiica sa a primit distincția de „Elevul Anului” . „Pentru noi, ca familie, este o bucurie copleșitoare, această recunoaștere a muncii Mălinei. Dincolo de toate acestea, e importantă confirmarea pe care a primit-o pe plan local. Suntem mândri de Mălina și sufletul nostru zâmbește și se bucură de tot ceea ce ne oferă fiica noastră. M-au întrebat mulți ce-mi doresc pentru fiica mea… Eu nu mă gândesc decât la sănătate și fericire pentru ea. Este, din punctul nostru de vedere ca părinți, cel mai important gând pentru propriul copil”, a conchis mama acesteia.

Toți cei care doresc să adreseze întrebări o pot face la rubrica de comentarii, pe www.bzi.ro sau în direct, accesând http://www.facebook.com/cotidianul.bzi.loading...

Adauga un comentariu