Local

Elicoperul SMURD Iaşi intervine în Republica Moldova la fix patru ani de la prăbuşirea elicoperului

Publicat: 02 iun. 2020

Momente emoţionante pentru SMURD Iaşi. La fix patru ani de la tragedia care a îndoliat o ţară întreagă, astăzi 2 iunie 2020, un elicopter SMURD Iaşi intervine în Republica Moldova. Personalul SMURD Iaşi transporta o pacientă în vârstă de 27 de ani grav rănită.

Acest lucru releva faptul că personalul SMURD Iaşi nu ţine cont de primejdii atunci când vine vorba de o viaţă salvată

Pacienta este transportată la Bucureşti

O nouă intervenție Smurd Iași. O femeie, în vârstă de 27 de ani, a fost transportată de la Chișinău la Institutul Clinic Fundeni, la București, pentru o operație chirugicală. Intervenția aero-medicală a avut loc în această dimineață. Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, aceasta a avut nevoie de transportare urgentă la Institutul Clinic Fundeni din municipiul București pentru ulterioare intervenții chirurgicale după agravarea unei maladii cronice.

În drum spre București aceasta va fi monitorizată strict de medicii și paramedii SMURD pentru a evita complicații.

Patru ani de la tragedia care a curmat patru suflete

Astăzi, 2 iunie, se împlinesc patru ani de la tragedia care a îndoliat o ţară întreagă. Pe 2 iunie 2016, un elicoper SMURD Iaşi s-a prăbuşit în timpul unei misiuni din Republica Moldova.

La bord se aflau patru persoane: medicul Mihaela Dumea (39 ani), asistentul medical Gabriel Sandu (40 ani), pilotul comandor Doru Gavril şi copilotul căpitan comandor Voicu Şoican. În data de 2 iunie 2016, în jurul orei 9:00, elicopterul SMURD Iaşi a fost solicitat de medicii din localitatea Vulcănești, din Republica Moldova, pentru a transporta o pacientă în vârstă de 85 ani, cu bronhopneumonie, insuficiență respiratorie şi renală acută, la Spitalul de Urgenţă din Chişinău.

Adauga un comentariu