Local

Elicopterul SMURD Iaşi intervine la Paşcani. Un adolescent se află în stop cardio respirator – UPDATE

Publicat: 01 oct. 2020
Elicopterul SMURD a intervenit de urgenţă pentru a salva viaţa unui copil
Elicopterul SMURD a intervenit de urgenţă pentru a salva viaţa unui copil

În urmă cu puţin timp, elicopterul SMURD Iaşi are o nouă intervenţie. Un copil, în vârstă de 14 ani, se afla în stop cardio respirator. Echipajul medical din Paşcani a preluat adolescentul şi l-a dus la Spitalul Paşcani, aplicându-i manevre de resuscitare.

UPDATE: Mai mulți prieteni de-ai tânărului, în vârstă de 14 ani, au publicat un mesaj pe platforma de socializare Facebook, unde se cere ajutorul. După cum relatează unul dintre prieteni, se pare că adolescentul ar fi mers la spital pentru a fi operat de apendicită, însă din cauza unui dozaj prea mare de anestezie a făcut infarct pe masa de operație. După resuscitare, băiatul a fost transportat de urgență la Spitalul Sfânta Maria din Iași.

În acest moment, tânărul a intrat în moarte cerebrală.

„Apel la RUGĂCIUNE ‼️ 🙏
Jonathan Pârlea, are 14 ani și are mare nevoie ÎN ACEST MOMENT de rugăciunile noastre.
Ieri a mers la spital pentru a fi operat de apendicită, însă din cauza unui dozaj prea mare de anestezie, Jonathan a făcut infarct pe masa de operație. A fost resurscitat şi apoi dus de urgentă la Spitalul Sf Maria din Iași.
În acest moment creierul nu îi funcționează, fiind intrat în moarte cerebrală..
Oamenii fac greșeli, dar Dumnezeu poate face o minune cu Jonathan AZI la Iași! 🙏
Distribuiți azi, mâine vă va mulțumi Jonathan!”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook de un prieten al adolescentului.

Intervenție de urgență a unui elicopter SMURD. Un bărbat în vârstă de 70 de ani a fost salvat după ce a intrat în stop cardio-respirator

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene a fost marcată pe 20 iulie 2020 de o reușită al unui echipaj de pe elicopterul SMURD Iași. Acesta a salvat viața unui bărbat în vârstă de 70 de ani care a intrat în stop cardio-respirator din cauza unui infarct miocardic acut cu tahicardie ventriculară.

„Astăzi, de ziua Națională a Aviației, echipajul elicopterului SMURD Iași a salvat viața unui bărbat în vârstă de 70 de ani din satul Covasna comuna Costuleni. Acesta a intrat în stop cardio-respirator din cauza unui infarct miocardic acut cu tahicardie ventriculară. A fost resuscitat la locul intervenției și transportat la Institutul de Boli Cardio-Vasculare pentru tratament”, a declarat medicul Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iaşi.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, apel către ieşeni: „Este nevoie de sânge şi produse de sânge. Rugăm populaţia sănătoasă să doneze şi să ajute”

Prof. dr. Diana Cimpoeșu face un apel către cetăţenii municipiului Iaşi. Aceasta roagă populaţia sănătoasă să doneze şi să ajute. În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi este o mare nevoie de sânge şi produse de sânge. Necesarul exista pentru ca marea majoritate a intervenţiilor chirurgicale sunt de urgenţă, anunţa şefa Unităţii de Primiri Urgente SMURD Iaşi.

„În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon este nevoie de sânge şi produse de sânge. Necesarul există pentru că marea majoritate a interventior chirurgicale sunt de urgenţă. În loc de 2110 unităţi de sânge recepţionate din toate centrele Moldovei în aceeaşi perioadă aprilie, mai, iunie din 2019 anul acesta am primit doar 824. Sunt intervenţii chirurgicale şi ortopedice amânate 24/48 h. Rugăm populaţia sănătoasă să doneze şi să ajute!”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iași.

Adauga un comentariu