Sport

Eliza Buceschi și Daria Bucur vor merge în Japonia! Laslo și Bazaliu rămân acasă. Reacția ANAD

Publicat: 20 nov. 2019

Informația că două dintre jucătoarele din lotul lărgit al României pentru Campionatul Mondial de Handbal, care se va desfășura în Japonia, au încălcat legea antidoping a declanșat un scandal imens, iar reacțiile sunt pe măsură.
Chiar dacă ANAD nu a confirmat numele lor, este vorba despre Cristina Laslo și Bianca Bazaliu, foste campioane mondiale de tineret cu naționala României, iar din ultimele informații ele vor rămâne acasă. Există și o a treia jucătoare notificată, Daniana Hosu, dar ea nu era în lot.
Jucătoarele de la Corona sunt suspectate că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos la o clinică din Brașov, terapie interzisă de regulamentul WADA și considerată drept dopaj.

Reacția lui Cristian Balaj, șeful ANAD

„Este vorba despre 3 jucătoare de la Corona Brașov, care au fost notificate pentru că sunt suspectate de folosirea unor metode interzise. În acest moment nu avem voie sa dăm informații despre caz. În situația în care vor fi audieri, comisiile sunt independente și sunt formate din specialiști în domeniu: avocați, medici, profesori universitari. Este important să lucrăm corect și conform cu regulamentul, pentru că altfel s-ar aduce mari prejudicii sportului romanesc”, a declarat Cristian Balaj, șeful ANAD

Eliza Buceschi și Daria Bucur vor rămâne în lotul de 18 convocat de Thomas Ryde

Tot de la echipa brașoveană, la lot se mai află Eliza Bucescu și Daria Bucur, însă ele nu au fost notificate. Tocmai de aceea nu vor fi scoase din lotul de 18 cu care se merge în Japonia.
Raționamentul Federației Române de Handbal este că atâta vreme cât nu există probe împotriva lor, antrenorul nu le poate lăsa acasă. În cazul în care analize ulterioare descoperă că și ele au apelat la modalități interzise de creștere a formei sportive, echipa națională nu riscă nimic.
În schimb, dacă se confirmă că la Corona Brașov toate jucătoarele erau tratate prin laser intravenos, atunci echipa respectivă riscă enorm! O grupare la care mai mult de două jucătoare sunt dopate va fi pedepsită prin anularea rezultatelor din toate copetițiile pentru sezonul în curs.

Lotul României pentru Campionatul Mondial de Handbal din Japonia

Portari: Dedu, Dumanska, Ciucă
Extreme stânga: Iuganu, Florica
Interi stânga: Neagu, Perianu (în locul lui Bazaliu)
Coordonatori: Buceschi, Pristavița, Zamfirescu
Interi dreapta: (în locul lui Laslo), Bucur
Extreme dreapta: Udristoiu, Seraficeanu
Pivoți: Pintea, Băcăoanu, Ostase

Pentru completarea lotului vor fi alese jucătare dintre:
Dache – coordonator
Polocoșer – inter stânga
Vizitiu – inter dreapta
Chiper – extremă dreaptloading...

Adauga un comentariu