International

Elon Musk a făcut anunțul! Tesla nu mai acceptă plăți în Bitcoin

Publicat: 13 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elon Musk a făcut anunțul Tesla nu mai acceptă plăți în Bitcoin
Elon Musk

Anunțul a produs o prăbușire imediată a cotației Bitcoin, cu 17%, dar criptomoneda a revenit la un nivel de peste 50 de mii de dolari, în tranzacțiile din Asia de joi dimineață.

“Criptomoneda este o idee bună la multe niveluri și credem că are un viitor promițător, dar acest lucru nu poate avea un cost mare pentru mediu”, a scris Musk pe Twitter.

Anunțul a provocat scăderea Bitcoin de la peste 54 de mii de dolari până la 45 de mii de dolari, cea mai mică valoare de la începutul lunii martie, când a fost ridicat tot de un anunț al lui Musk, și anume că Tesla va accepta plata achiziției de automobile în cripto-monedă.

Tesla a anunțat în februarie că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, provocând o creștere de aproximativ 20% a criptomonedei. Acum. Musk, spune că Tesla își va păstra deținerile de Bitcoin, urmând să revină la planul de a accepta plățile cu acesta imediat ce minatul monedei virtuale se va face pe surse verzi de energie.

Elon Musk îi avertizează pe cei care vor participa la misiunea de colonizare a planetei Marte: „S-ar putea să mori, să nu ai mâncare bună”

Elon Musk avertizează că misiunea de colonizare a planetei Marte poate fi extrem de riscantă pentru cei care se vor oferi să participe.

„Este periculos, nu este confortabil, este o călătorie lungă, s-ar putea să nu te întorci în viaţă, dar este o aventură glorioasă şi o experienţă uimitoare. Da, s-ar putea să mori, să nu ai mâncare bună.”, a spus Elon Musk, râzând, într-un interviu acordat lui Peter Diamandis.

Călătoria spre Marte NU este greu de realizat, spune Fondatorul SpaceX. Însă proicesul de colonizarea a Planetei Roşii va fi o provocare uriaşă. Toţi cei care vor să se înscrie în program vor avea o şansă, indiferent de banii din cont, declară Elon Musk.

„Am auzit şi lucruri absurde, de genul, este o evadare a oamenilor bogaţi. Nu! Nu este pentru fiecare. Doar pentru voluntari!”

Elon Musk vrea ca un milion de oameni să trăiască pe Marte până în anul 2050

În acest moment, roverul Perseverance al NASA explorează Planeta Roșie şi a reuşit să producă cinci grame de oxigen folosind atmosfera de pe Marte.

Experimentul a avut loc pe 20 aprilie iar dispozitivul utilizat de NASA pentru sinteza oxigenului se numește MOXIE.

Agenția spațială americană, speră că acest dispozitiv, la o scară mai mare, va putea fi folosit în explorările cu echipaj uman.

Adauga un comentariu