International

Elon Musk îi avertizează pe cei care vor participa la misiunea de colonizare a planetei Marte: „S-ar putea să mori, să nu ai mâncare bună”

Publicat: 27 apr. 2021
Elon Musk

Elon Musk avertizează că misiunea de colonizare a planetei Marte poate fi extrem de riscantă pentru cei care se vor oferi să participe.

„Este periculos, nu este confortabil, este o călătorie lungă, s-ar putea să nu te întorci în viaţă, dar este o aventură glorioasă şi o experienţă uimitoare. Da, s-ar putea să mori, să nu ai mâncare bună.”, a spus Elon Musk, râzând, într-un interviu acordat lui Peter Diamandis.

Călătoria spre Marte NU este greu de realizat, spune Fondatorul SpaceX. Însă proicesul de colonizarea a Planetei Roşii va fi o provocare uriaşă. Toţi cei care vor să se înscrie în program vor avea o şansă, indiferent de banii din cont, declară Elon Musk.

„Am auzit şi lucruri absurde, de genul, este o evadare a oamenilor bogaţi. Nu! Nu este pentru fiecare. Doar pentru voluntari!”

Elon Musk vrea ca un milion de oameni să trăiască pe Marte până în anul 2050

În acest moment, roverul Perseverance al NASA explorează Planeta Roșie şi a reuşit să producă cinci grame de oxigen folosind atmosfera de pe Marte.

Experimentul a avut loc pe 20 aprilie iar dispozitivul utilizat de NASA pentru sinteza oxigenului se numește MOXIE.

Agenția spațială americană, speră că acest dispozitiv, la o scară mai mare, va putea fi folosit în explorările cu echipaj uman.

Adauga un comentariu