Titlurile zilei

Emil Apetrei, unul dintre primii polițiști de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) Iași, la pensie după ani întregi de activitate: „La o misiune, un tată a pus cuțitul la gât fiului său”

Publicat: 08 iun. 2020
: Polițistul Emil Apetrei din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) este alături de colegii săi și le transmite gânduri bune la împlinirea a 20 de ani de la înființarea SAS Iași.
Polițistul Emil Apetrei din cadrul Srviciului de Acțiuni Speciale (SAS) a participat la nenumărate stagii de pregătire alături de colegii săi

Emil Apetrei, unul dintre primii polițiști de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) Iași a ieșit la pensie după ani întregi de activitate. Polițistul a povestit o parte dintre întâmplările din carieră și își aduce aminte de părțile frumoase, dar și de riscul la care s-a expus de-a lungul anilor. Pasionat de tot ce ține de poliție, Emil Apetrei a fost unul dintre polițiștii extrem de implicați, iar toate misiunile pe care le-a avut au fost duse cu bine la capăt

Emil Apetrei, unul dintre primii polițiști din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) Iași, a ieșit la pensie după ani întregi de activitate. Până la pensionare, Emil Apetrei a fost agent șef principal. Extrem de pasionat de meseria de polițist, agentul șef principal se numără printre cei care au pus bazele Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) Iași. În anul 2000, la Iași se înființa SAS-ul. După ce a dat mai multe probe, agentul Apetrei a fost „recrutat”. SAS-ul era format atunci din trei grupe, iar Apetrei era unul dintre cei trei coordonatori. Practic, avea în grijă cam 10 polițiști. Nu i-a fost deloc greu să se acomodeze. Este știut faptul că la SAS sau la „mascați”, așa cum sunt cunoscuți polițiștii din cadrul acestui Serviciu, este nevoie de oameni bine pregătiți fizic. Apetrei practica luptele, culturismul și fotbalul.

Polițistul Emil Apetrei a fost trimis în misiune la Mineriadă

Emil Apetrei s-a făcut rapid remarcat, fiind unul dintre polițiștii trimiși în misiuni speciale. Agentul Apetrei a participat la „Mineriadă”, de unde s-a întors cu bine. De fapt, toate misiunile la care a participat împreună cu colegii săi au fost terminate cu bine. Acum la pensie, Emil Apetrei își amintește de misiunile mai „speciale”.

Lucrurile erau puțin mai diferite la început la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS). Mergeam în misiune cu un ARO, nu erau echipamentele de acum. Între timp, lucrurile s-au schimbat, sunt echipamente noi, mașini noi”, a precizat Emil Apetrei.

Deși nu aveau condițiile de acum, pregătirea polițiștilor era aceeași. De-a lungul timpului, agentul Emil Apetrei a trecut și prin situații limită. Își amintește cum la un moment dat era să fie lovit cu un topor în cap, iar la o altă misiune a trebuit să salveze un copil de la moarte.

La o misiune, Emil Apetrei a salvat împreună cu colegii un copil din mâinile tatălui care îl amenința cu un cuțit

Emil Apetrei spune că la o misiune un bărbat i-a pus fiului său minor un cuțit la gât și a amenințat că îl rănește.

„Sunt multe amintiri. La o misiune, un bărbat a pus mâna pe un cuțit și a amenințat că îl va răni pe fiul său. Am reușit atunci să-l imobilizăm, iar copilul a scăpat. La o altă misiune urmăream un bărbat. Am aflat că se ascunde într-un cimitir pentru că mama lui urma să fie înhumată în ziua respectivă. Era ascuns într-un cavou. Au fost situații delicate, când au existat indivizi înarmați cu arme de foc sau cu arme albe”, a completat Emil Apetrei.

În anul 2014, polițistul a primit o distincție de onoare din partea șefilor Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași pentru rezultate meritorii.

Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) Iași a împlinit 20 de ani de activitate la începutul acestei luni

Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) Iași a împlinit 20 de ani de activitate la începutul acestei luni. Oamenii s-au schimbat, însă echipa de la Iași este extrem de bine pregătită. Emil Apetrei a transmis un mesaj colegilor, la împlinirea celor 20 de ani de la înființare.

„Le transmit colegilor toate gândurile mele bune. Sunt alături de ei și trebuie să recunosc că îmi lipsesc”, a spus Emil Apetrei.

Trebuie precizat faptul că Emil Apetrei este căsătorit și are doi copii. Spune că familia l-a susținut tot timpul și își aduce aminte că uneori soția sa nu putea dormi când pleca în misiuni, știind cât de periculos este.

Comentarii
 • Iaca datorita lor Iasiul este un oras mai curat din punct de vedere al bombardierilor. Cordunenii au picat la vale, Bacaoanu si el si-a vazut de treaba, Cosmos pa si la revedere, Hartopenii tot asa si asa mai departe. Daca este sa te uiti la rata infractionalitatii (fac doar o paralela) orasul este mult mai curat comparativ cu acum 15 ani de zile. Acuma avem ciorditori de telefoane si portofele (astia nu dispar niciodata) si prafuri, multe prafuri (afacere curata, dar riscanta, multa puscarie si nu prea renteaza). Felicitari Politiei Romane ca vegheaza pentru noi. Cat despre domnul, cam tinerel la pensie. Fara 1000 euro nu iese la pensie, ca si cadrele de la penitenciarul Iasi.

 • Emil Apetrei a fost unul dintre cei mai buni luptători de la SAS si un om foarte serios in același timp pe care te puteai baza in orice situație critică.

 • Bravo EMIL!
  Un profesionist și un om deosebit.
  Tot respectul!
  Îți doresc MULTA SĂNĂTATE și PENSIE LUNGA lângă familia ta!
  RESPECT pt întreaga ta activitate!

 • Oare toti politistii care ies la pensie sint laudati premiati dar infractorii politisti cu ei cum ramine???????

 • Iti sta ceva in gat? Ai frustrari? Platesti tu taxe si impozite,….. Platesti pe draku! Uita-te in oglinda si o sa vezi un proost frustrat!

 • munca grea saracu ,sa stai cu limba in gura toata ziua ,sa iesi la pensie la 45 de ani ca ai taiat frunze numai in romanica vezi…idihoti cu diplome

 • Dl PENSIONAR, la cât de prost ești, sincer bucurate ca ai prins pensia.
  Și mai ești și dezinformat, de unde știi ca omul s a pensionat la 45 de ani?
  Se vede, ca suferi dar ce sa i faci, fiecare după pregătire și competenta!

 • Alta putoare care incaseaza bani din pensie si politia locala…e plin iasul de asemenea capuse. A se vedea si la alte institutii publice

 • Tu de ce nu te duci la POLITIA LOCALA?
  AI numai 10 clase, vezi asta face diferența, când alții făceau ȘCOALĂ MILITARA unii erau băieți de cartier!
  Pregătirea face diferența, hai noroc și spor la treaba mai ai pana la 65 de ani

Adauga un comentariu