National

Emil Boc l-a comparat pe Florin Cîţu cu Angela Merkel și cu Margaret Thatcher! – VIDEO

Publicat: 17 iul. 2021
Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României

Emil Boc consideră că premierul Florin Cîţu are nevoie de susţinerea politică a PNL pentru dezvoltarea proiectelor sale. Liberalul susţine că premierul trebuie să fie şi preşedintele partidului.

Dorind să dea un exemplu care să îi susțină opinia, Emil Boc s-a referit la cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi la fostul prim-ministru al Regatului Unit, Margaret Thatcher, care au deţinut în acelaşi timp funcţii administrative şi politice, la cel mai înalt nivel.

Primarul Clujului este de părere că, pentru a putea realiza reformele pe care şi le-a propus, premierul Florin Cîţu trebuie să fie şi preşedintele Partidului Naţional Liberal, aşa cum Angela Merkel sau Margaret Thatcher sunt preşedinţii partidelor din care fac parte.

„Eu mă uit la Germania. Cancelarul actual, Angela Merkel, care îşi va încheia curând mandatul, a fost aleasă preşedinte de partid şi premier din 2005. Vă imaginaţi în Germania un cancelar să nu fie şi preşedinte de partid şi să ai performanţă? Nu există! Robert (Robert Sighiartău – n.r.) vorbea de Margaret Thatcher în Marea Britanie.

V-aţi fi închipuit ca Margaret Thatcher să nu fie şi preşedinta Partidului Conservator ca să poţi duce un program de reformă? Şi sistemul nostru constituţional aşa este alcătuit: trebuie preşedintele partidului şi premierul să aibă… mai ales în guverne de coaliţie cum a avut şi Merkel. Ar fi rezistat Merkel 15 ani în viaţa publică  să conducă coaliţii dacă nu ar fi fost şi preşedinta Uniunii Creştin Democrate? Nu ar fi rezistat. Deci trebuie să ne gândim şi din această, perspectivă.

Aceste alegeri nu sunt împotriva cuiva. Fiecare om din acest partid a făcut, la timpul lui, cât s-a putut şi trebuie să-i mulţumim pentru că a dus partidul acolo unde este astăzi. Aceste alegeri nu sunt despre justificarea pierderii alegerilor anterioare, sunt despre câştigarea celor următoare”, a afirmat Emil Boc în discursul ţinut sâmbătă seară la conferinţa de alegeri a filialei judeţene PNL Sălaj.

Comentarii
  • Trebuie sa fii ori beat cleste, ori fanatizat complet, ca sa-l compari pe Citu cu Merkel.
    Sa o luam pe rand.
    Merkel a luat bacalaureatul teoretic german (Abitur) cu cel mai inalt grad posibil (gradul 1). Citu a picat cu nota 4 treapta a doua la un liceu industrial. Normak, trebuia sa ajunga la scoala profesional. A fost salvat de pilele parintilor, si teleportat la un liceu industrial, pe care l-a absolvit taras-grapis.
    Merkel a facut Facultatea de Fizica. Si-a dat doctoratul in chimie cuantica. A lucrat 12 ani ca cercetator stiintific la Academia de Stiinte din Berlin. Citu a picat de doua ori admiterea la ASE, dupa care a plecat in SUA, unde a facut un colegiu de mana a saptea, cu mai putini studenti decat Bacaul.
    Activitatea politica? Este suficient sa spunem ca Merkel nu a folosit niciodata banii guvernamentali pentru a-si cumpara voturi la Congres, asa cum face Citu.

Adauga un comentariu