National

Emilian Imbri: „După 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări”

Publicat: 25 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Emilian Imbri După 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări
Medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, a avansat un singur nume pentru funcția de ministru al Sănătății, dumă demiterea lui Vlad Voiculescu

Emilian Imbri, managerul spitalului ”Victor Babeș” din București, declară că după 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări cu noul coronavirus.

Managerul spitalului ”Victor Babeș” din București spune că virusul ”va sta locului”.

”Sigur că în decembrie ne gândim că o să apară și primele cazuri de gripă. Eu sunt mult mai liniștit vis-a-vis de cazurile de gripă sezonieră, sigur virusul va sta locului: câți au apucat vaccinul antigripal s-au vaccinat, vor prinde și seriile următoare și se vor vaccina rapid, plus măștile, plus fereala, plus că au intrat în carantină foarte multe localități și probabil vor mai intra, sigur că și vânzoleala va fi mult mai puțin evidentă și sigur vă spun, o să vedeți, după 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări, ne dorim asta și este obligatoriu să se întâmple pentru că foarte greu facem față acum”, a declarat managerul spitalului ”Victor Babeș” din București.

Directorul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a transmis marți un avertisment dur

Potrivit acesteia, mortalitatea va crește foarte mult în perioada următoare.

Beatrice Mahler a arătat că unitatea pe care o conduce este sufocată de numărul în creștere al bolnavilor de Covid-19, iar în contextul numărului mare de infectări, ”decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.

”Locurile din Secția COVID sunt ocupate în primele minute după externarea pacientului. Practic, acceptăm pacienți care știm că vor veni, solicitați de către DSP pentru internare cu stare gravă, pe locurile celor care urmează să fie externați. Este o situație care parcă ne sufocă de la o zi la alta, este un corset în care am intrat și nu mai găsim soluții.

În Secția COVID lucrurile sunt extrem de delicate, noi am mărit capacitatea și cu toate acestea nu știm de unde o să găsim locuri pentru pacienți care vin peste noapte”, a declarat Beatrice Mahler, la Digi24.

Emilian Imbri: „Atenție, ATI-ul nu te poate salva!”

Emilian Imbri, managerul spitalului „Victor Babeș“ din București, trage un semnal de alarmă în legătură cu numărul paturile de la ATI și despre avalanșa de cazuri COVID-19. Emilian Imbri susține că ATI-ul nu îi poate salva pe pacienți, ci doar se susțin funcțiile vitale.

„Atenție, ATI-ul nu te poate salva! În ATI ți se susțin funcțiile vitale până când primești medicația care îți ajută organismul să se apere, sau organismul se echilibrează și reușește să treacă de momentul crucial”, a declarat Emilian Imbri.

„Cam de două săptămâni este plin la Victor Babeș. Noi avem internați un număr de 515-520 de pacienți, pe un total de 525-530 de locuri. Locurile astea, care sunt diferența, și par a fi libere, sunt libere, dar într-un pavilion unde sunt copii. Copii avem internați, nu la limita capacității maxime a pavilionului.

Vorbind despre nevoia de paturi ATI sau de TI pentru bolnavii COVID, a căror stare se deteriorează și este nevoie de susținerea funcțiilor vitale, trebuie să ținem cont că ATI-ul nu te poate salva! În ATI ți se susțin funcțiile vitale până când primești medicația care îți ajută organismul să se apere, sau organismul se echilibrează și reușește să treacă de momentul crucial“, precizează Emilian Imbri.

„În COVID nu există medicație specifică“

Managerul spitalului „Victor Babeș“ din București a adăugat că în cazul COVID-19 nu există deocamdată medicație specifică.

„Să nu se creeze impresia falsă, că în ATI pot să fie salvați doar stând acolo, pe paturile de ATI. În COVID nu există medicație specifică. Este bine să nu ajungi, în primul rând să nu te îmbolnăvești, să nu ajungi să te internezi, și dacă ai ajuns să te internezi, să ai norocul să beneficiezi de oxigenul și de medicația simptomatică în așa fel încât să nu se deterioreze funcțiile vitale”, a mai spus Emilian Imbri.

Adauga un comentariu