National

Emma Răducanu, revelația anului 2021: „A fost un an nebun!“

Publicat: 09 dec. 2021
Emma Răducanu revelația anului 2021 A fost un an nebun
Emma Răducanu, în vârstă de 19 ani, a început anul competițional pe locul 343 mondial şi va termina pe locul 19

Englezoaica de origine română Emma Răducanu, în vârstă de 19 ani, a început anul competițional pe locul 343 mondial şi va termina pe locul 19.

Emma Răducanu a fost desemnată revelaţia anului 2021 de către WTA, în timp ce australianca Ashleigh Barty, liderul mondial, a primit pentru a doua oară distincţia de cea mai bună jucătoare a anului, a anunţat asociaţia care gestionează circuitul profesionist feminin de tenis.

„Este cu adevărat un rezultat incredibil. Chiar a fost un an nebun și o călătorie superbă. Abia aștept să văd ce îmi rezervă viitorul”, a spus Emma Răducanu.

Emma a primit recent alte două distincții. Este vorba despre sportiva anului în Marea Britanie și trofeul „Pete Wilson”, pentru cea mai bună debutantă din lume.

Marile performanțe reușite de Emma Răducanu în acest an au fost calificarea în optimile de finală la Wimbledon şi câştigarea US Open, unde a fost prima jucătoare care obţine trofeul la un turneu grand slam după ce a jucat și în calificări.

Emma Raducanu

Cine este Emma Răducanu

Emma Răducanu s-a născut în Toronto, Canada, tatăl său fiind din România, iar mama din China. Când Emma avea doar 2 ani, întreaga familie s-a mutat în Marea Britanie. Emma a povestit că vine de câteva ori pe an în România, la bunica sa, și că îi place foarte mult mâncarea autohtonă.

Încurajată de tatăl ei, Emma a pilotat carturi pentru aproximativ un an, când avea vârsta de 8 ani, iar de la 10 ani a trecut la motocros.

Emma Raducanu

De la vârsta de 13 ani s-a apucat de tenis, iar după numai 5 ani a reușit să ajungă într-o finală de Grand Slam pe care a și câștigat-o. Ascensiunea lui Răducanu a fost puternic influențată de tatăl său român Ion și de mama sa, Renee, care lucrează în sistemul financiar.

Pe lângă performanțele pe plan sportiv, Emma Răducanu a dat lovitura și pe plan fiannciar. Aceasta a semnat un contract cu producătorul faimoasei ape minerale Evian. Cunoscută ca o apă „de lux”, provenind din izvoare din Alpii francezi, preferata vedetelor de la Hollywood, marca respectivă de apă minerală poate fi găsită și în magazinele din România.

Emma Raducanu

 

Emma Răducanu, la US Open 2021: Povestea unui vis devenit realitate

Pentru Emma, finala de la US Open 2021, câștigată de tânăra care pe 13 noiembrie a împlinit vârsta de 19 ani, a fost finalul fericit al unei povești la care nici nu îndrăznea să viseze în urmă cu câțiva ani.

Emma Răducanu, locul 19 mondial în prezent, a disputat finala cu Leylah Fernandez, locul 73 WTA atunci.

Emma Răducanu a reușit să scrie istorie la Flushing Meadows fiind prima sportivă care câștigă o finală de Grand Slam venind din calificări. Mai mult, în acel turneu, simpatica tenismenă de origine română a reușit performanța de a nu pierde niciun set în cele 10 meciuri jucate.

Emma Răducanu a fost felicitată ulterior și de Regina Elisabeta a II-a, fiind prima britanică ce câștigă un titlu de Grand Slam, după Virginia Wade, în 1977, la Wimbledon, și prima britanică, după mai bine de jumătate de secol, care se impune la US Open, tot după Virginia Wade, în 1968.

Emma Raducanu
Adauga un comentariu