Sport

Englezii îl fac praf pe Vlad Chiricheș! Cel mai prost transfer. „Cum a fost posibil așa ceva?”

Publicat: 05 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Englezii îl fac praf pe Vlad Chiricheș Cel mai prost transfer. Cum a fost posibil așa ceva

Vlad Chiricheș (30 de ani) a ajuns în 2013 la Londra, fiind transferat de Tottenham pentru 9.5 milioane de euro, iar englezii continuă să-l critice pe fundașul român.
În 2013, Tottenham a încasat 101 milioane de euro pentru transferul lui Gareth Bale la Real Madrid. Cu banii încasați de pe urma galezului, pe White Hart Lane au ajuns șapte jucători, printre care și Vlad Chiricheș. După transferul lui Eriksen la Inter, Erik Lamela a rămas ultimul mohican al campaniei de mercato din 2013.

Românul a ieșit cel mai șifonat

Publicația talkSPORT a realizat o analiză a celor șapte transferuri făcute după „tunul” Gareth Bale, iar Vlad Chiricheș a ieșit cel mai șifonat. Conform jurnaliștilor englezi, Chiricheș a fost cea mai mare greșeală din istoria recentă a clubului: „Fără îndoială, e cel mai prost transfer din acel an.
Cum a fost posibil ca FCSB să încaseze 9.5 milioane de euro de la Spurs? Acest lucru rămâne în continuare un miracol pentru noi. După plecarea de la Tottenham, fundașul român a ajuns la Napoli, unde a evoluat în aproape 50 de meciuri.

Chiricheș nu s-a adaptat deloc la viteza jocului din Anglia. Greșelile lui i-au costat în repetate rânduri pe cei de la Tottenham. Acum se află sub formă de împrumut la Sassuolo, dar cariera lui în fotbalul de top e aproape gata”, scriu cei de la talkSPORT.
Chiricheș a avut un salariu de 1.2 milioane pe sezon la Tottenham.

Tricolorul a evoluat în 43 de meciuri oficiale

În 2013, Totteham i-a transferat pe Vlad Chiricheș, Paulinho, Nacer Chadli, Roberto Soldado, Etienne Capoue, Christian Eriksen și Erik Lamela, după ce Gareth Bale a semnat cu Real Madrid. Numai Lamela a mai rămas la Londra.

Chiricheș a evoluat în 43 de meciuri oficiale pentru Tottenham, unde a reușit să marcheze două goluri.
Vlad Chiricheș a fost transferat în 2015 de Napoli, pentru 7 milioane de euro. După patru ani, fundașul chinuit de accidentări a făcut pasul spre Sassuolo, însă a suferit o altă accidentare. De-a lungul carierei, Chiricheș a mai jucat pentru FCSB, Pandurii și Internațional Curtea de Argeș. Junioratul l-a parcurs la FC Ardealul și Benfica.

Adauga un comentariu