Stiri si curiozitati

Epilare cu zahăr: Metodă la care poți apela și tu acasă

Publicat: 15 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Epilare cu zahăr Metodă la care poți apela și tu acasă
Epilarea cu zahar datează încă din Egiptul antic și presupune folosirea unei paste naturale ce îndepărtează părul de la rădăcină

Acum poți uita de metodele tradiționale de epilat care erau dureroase și produceau un real disconfort. Epilarea cu zahăr sau metoda „sugaring“ este una dintre cele mai noi metode de îndepărtare al părului nedorit.

Epilarea cu zahăr are avantaje multiple în comparație cu folosirea lamei, care nu are rezultate de lungă durată, în tim pce epilarea cu ceară poate fi extrem de dureroasă.

Deși este folosit de puțin timp la noi, epilarea cu zahar datează încă din Egiptul antic și presupune folosirea unei paste naturale ce îndepărtează părul de la rădăcină. În plus, epilarea cu zahăr, spre deosebire de cea tradițională, nu presupune folosirea benzilor de hârtie sau a altor ustensile.

La epilarea cu pastă de zahăr când smulgi firul de păr de la rădăcină, foliculul va avea mai puțină rezervă de sânge să îl înlocuiască în timp și va ajunge la slăbirea acestuia. Firul de păr este mai slăbit după fiecare sesiune, iar restul părului ce va crește va fi rar și fin. La final, pielea este mai fină, fără păr nedorit ce poate dura până la 6 săptămâni.

persoană care se epilează cu pastă de zahăr

Pastă de zahăr pentru epilat: Beneficii

Epilarea cu zahăr presupune aplicarea unei paste 100% naturale, făcută zahăr, zeamă de lămâie și apă, naturala si nu are aditivi chimici. Se aplică pe zonele cu pilozitate nedorită și apoi se îndepărtează în sensul creșterii părului.

Marele avantaj al epilării cu zahăr este acela că nu se lipește de stratul de piele, iar aceasta nu trage celulele sănătoase, spre deosebire de cea cu ceară care poate cauza ruperea firului de păr.

persoană care se epilează cu pastă de zahăr

Un alt mare avantaj al acestui fel tip de epilare este că îndepărtează firele de păr de la rădăcină. Astfel, epilarea este mult mai eficientă în cazul firelor care cresc sub piele sau în cazul părului creț.

Spre deosebire de epilarea tradițională, cu ceaă, epilarea cu zahăr se face în direcția inversă.

Pentru îndepărtarea resturilor de pastă de zăhar se folsoește doar apă și se realizează rapid și ușor deoarece zahărul este solubil în apă. Asta spre deosebire de epilarea cu ceară unde sunt necesare soluții speciale pentru a fi îndepărtată.

persoană care se epilează cu pastă de zahăr

Epilare cu zahăr: Cum se folosește această metodă

Pentru epilarea cu pastă de zahar nu este necesar un decantor sau un încălzitor, ala cu mse întâmplă în cazul epilării tradiționale, cu ceară.

Înainte de a aplica pasta de zahăr pentru epilare, pielea trebuie să fie curată și bine uscată. Tocmai de aceea este recomandat să se aplice o pudră de talc pe piele înainte de a începe procesul de epilare.

Pasta de zahăr trebuie să se aplice uniform contra firului de păr. În funcție de zonă, această pastă se întinde între 2 și 5 ori pentru a se înmuia și a extrage bine firele de păr.

persoană care se epilează cu pastă de zahăr

În ceea ce privește înlăturarea, pasta de zahăr se scoate în direcția creșterii firului de păr. În această situație, durerea este mult mai mică decât în cazul epilării tradiționale unde înlăturarea se face în direcția opusă creșterii firului de păr. Mai mult, există avantajul că vei avea mai puține fire de păr rupte.

Pasta de zahăr se înlătură paralel cu pielea, la un unghi de 30 de grade. Asta deoarece dacă alegem să îndepărtăm firele de păr la un unghi de 45 – 70 de grade se pot rupe, Dacă mărim unghiul și ne apropiem de 90 de grade existp riscul să se producă vanatai sau traumatisme ale pielii.

Persoanele care aleg să se epileze cu această pastă de zahăr trebuie să aibă în vedere faptul că aceasta nu este recomnadată în cazul în care ai lovituri, iritații, arsuri solare.

Adauga un comentariu