Razboi în Ucraina

Erdogan a vorbit cu Vladimir Putin. Președintele turc i-a comunicat liderului rus să înceteze războiul din Ucraina

Publicat: 28 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Erdogan a vorbit cu Vladimir Putin. Președintele turc i-a comunicat liderului rus să înceteze războiul din Ucraina
Erdogan a vorbit cu Vladimir Putin despre situația din Ucraina

Președintele turc Tayyip Erdogan i-a spus duminică, într-un apel telefonic, omologului rus Vladimir Putin că este nevoie de o încetare a focului și de condiții umanitare mai bune în urma invaziei Ucrainei de către Moscova, a declarat biroul său într-un comunicat.

Nu este prima oară când cei doi lideri vorbesc. Oricum, Ucraina a avut mai multe negocieri în Turcia care încearcă să fie un negociator în întreg conflictul.

Erdogan a vorbit cu Vladimir Putin la telefon despre războiul din Ucraina

Erdogan i-a cerut, într-o intervenție telefonică președintelui Vladimir Putin să înceteze invazia din Ucraina și să asigure mai multe coridoare umanitare.

„Erdogan a remarcat importanța unui încetare a focului între Rusia și Ucraina, implementarea păcii și îmbunătățirea condițiilor umanitare în regiune”, a spus biroul său într-o citire a apelului.

Acesta a adăugat că au convenit că următoarea rundă de discuții ale comitetului de pace dintre Ucraina și Rusia va avea loc la Istanbul.

Duminică, negociatorul ucrainean David Arakhamia a declarat că următoarea rundă de discuții față în față dintre Ucraina și Rusia va avea loc în Turcia în perioada 28-30 martie. Negocierile viitoare nu sunt văzute având un real succes mai ales în contextul în care conflictul continuă și nu a existat nicio dorință din partea Rusiei de a înceta bombardamentele în timpul acestora. La precedenta rundă de negocieri din Turcia a existat și o conferință de presă în care ministrul rus al Apărării, Sergei Lavrov a abordat mai multe știri false. Acesta și-a exprimat îngrijorarea că sunt mai multe știri care nu sunt adevărate. Din punctul lui de vedere, atacul asupra maternității nu s-a produs așa cum a anunțat occidentul. În momentul bombardamentelor, în maternitate nu se afla nicio femeie sau copil și clădirea era sub influența militară a armatei din Ucraina.

Desigur, informațiile prezentate mai sus reprezintă doar punctul de vedere al forțelor armatei Ucrainei.

Ce s-a mai întâmplat în războiul din Ucraina

De la începutul războiului din Ucraina au fost mai multe voci internaționale care au susţinut că întreg conflictul trebuie rezolvat pe cale diplomatică. Cea mai autoritară voce în acest sens a fost cea a lui Xi Jinping, liderul Chinei care nu a condamnat invazia din Ucraina dar a ținut să precizeze că Vladimir Putin ar trebui să rezolve în mod democratic toată situaţia.

Depășind acest lucru vă aducem aminte faptul că sunt peste 30 de zile de când Rusia a invadat Ucraina. În tot acest timp mai multe orașe au fost bombardate. Cea mai critică situație este în Mariupol, oraș extrem de important în ofensivă rusească și care a fost pur și simplu pus la pământ. Oamenii care scapă din orașul aflat în asediu au declarat că sunt multe drame în interiorul urbiei. De la copii care mor de foame sau sete, până la soldați morți care nu pot fi strânși de pe străzile aflate sub asediu.

Așadar, vom vedea dacă convorbirea dintre Erdogan și Vladimir Putin va fi un succes, sau doar o încercare eșuată așa cum au fost precedentele convorbiri.

Adauga un comentariu