International

Erick Morillo, DJ cunoscut pentru „I like to Move It”, a murit la 49 de ani

Publicat: 02 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Erick Morillo DJ cunoscut pentru I like to Move It a murit la 49 de ani
Erick Morillo, DJ cunoscut pentru „I like to Move It”, a murit la 49 de ani

Erick Morillo , un DJ veteran care a intrat în mainstream cu hitul din anii ’90 „I Like to Move It”, a fost găsit mort marți, confirmă poliția din Miami Beach pentru Variety . Morillo, care avea 49 de ani, se confrunta cu acuzații de agresiune sexuală și era programat vineri pentru o ședință de judecată.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat pentru Variety că ofițerii au primit un apel la 911 la 10:42 și ca detectivii se află în etapele preliminare ale anchetei.

Erick Morillo, DJ cunoscut pentru „I like to Move It”, a murit la 49 de ani

Morillo a fost arestat în august după ce a fost acuzat de pervesiuni sexuale asupra unei femei într-un incident care a avut loc acasă în decembrie, după ce el și femeia au participat la o petrecere. Morillo a negat acuzațiile, cu toate acestea, după ce un examen a dat rezultate pozitive pentru ADN-ul său, el s-a predat autorităților, însoțit de avocatul său.

A devenit cunoscut pentru melodia ” I like to Move It”

Morillo s-a născut la New York în 1971, dar și-a petrecut majoritatea anilor pre-adolescenți în Columbia înainte de a se întoarce în SUA împreună cu familia și a se stabili în New Jersey. A început să facă DJ în adolescență și a făcut echipă cu muzicianul latin El General, cu care a colaborat la single-ul „Muevelo” din 1991. Melodia, un amestec de muzică house și reggae, a devenit un succes, iar Morillo a început un program încărcat de remixuri și DJ. A început să lanseze single-uri sub pseudonimul Reel 2 Real – al doilea fiind „I Like to Move It” din 1993. Piesa a devenit un smash global și a condus la albumul de succes „Move It”, care a făcut din Morillo unul dintre cei mai de succes DJ din epocă.

Erick Morillo a continuat cu cariera solo

Cu toate acestea, a devenit DJ, producător și muzician separat de Reel 2 Real. A început să lanseze proiecte sub propriul său nume și să colaboreze cu DJ-ul foarte respectat „Micul” Louis Vega sub numele Lil Mo ‘Ying Yang. El și-a unit forțele cu alți câțiva DJ, inclusiv Junior Sanchez, pentru a forma compania de administrare Double Platinum în 1997, precum și propriul său label, Subliminal Records; a lucrat, de asemenea, sub numele Ministers De La Funk, The Dronez (alături de Harry „Choo Choo” Romero și Jose Nunez) și a remixat piese de artiști de la Whitney Houston la Basement Jaxx.

A lucrat mult sub numele Subliminal în anii următori, lansând mai multe single-uri (inclusiv hit-ul clubului „Fun” sub numele Da Mob) și a început o populară noapte de club sub numele în New York în 1999. În 2004 și-a lansat debutul album solo, „Lumea mea”, care conținea colaborări cu Diddy și Boy George; în anul următor, „I Like to Move It” a găsit un public complet nou când a fost prezentat în filmul de animație DreamWorks „Madagascar”, precum și în continuarea să, care a inclus lucrări vocale de la Ben Stiller, Chris Rock, Jada Pinkett Smith și Sacha Baronul Cohen.

A câştigat numeroase premii în toată lumea

De-a lungul anilor, Morillo a continuat să lucreze pe scară largă pe tot globul ca DJ, câștigând numeroase premii prestigioase pentru DJ, lucrând numeroase spectacole și evenimente MTV, fondând petrecerea anuală Crobar din Miami, precum și Subliminal Sessions din Ibiza. În 2012, o stradă din Union City, New Jersey, unde locuise în tinerețe, a fost dedicată Erick Morillo Way.

S-a luptat cu abuzul de substanțe de-a lungul carierei sale și, în 2013, a anunțat că își ia concediu după ce a ratat un spectacol și s-a comportat ciudat la altul. A continuat să facă mixeze și să lanseze single-uri și remixuri, productivitatea să începând abia anul trecut.

Adauga un comentariu