Eveniment-Social

Eroii germani sunt comemoraţi la Cimitirul Eternitatea din municipiul Iaşi – FOTO

Publicat: 17 nov. 2019

Astăzi, 17 noiembrie, de la ora 13.00, la Cimitirul Eternitatea din Iaşi va avea loc un eveniment dedicat eroilor germani. Comemorarea este dedicată eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale din secolul trecut.

La manifestare vor fi prezente oficialităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ai Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, dar şi alţi oficiali. Manifestarea prevede şi o serie de alocuţiuni, precum şi depunerea unor coroane de flori.

„Am participat astăzi la ceremoniile ocazionate de celebrarea Zilei Comemorării Victimelor Războiului și Violențe. Zi națională de doliu în Germania, aceasta marchează comemorarea atât a soldaților căzuți în cele două războaie mondiale, cât și a victimelor nazismului.

La Iași odihnesc 3.850 de soldați germani care și-au jertfit viața făcându-și datoria față de patria lor. În același cimitir ieșean, Eternitatea, își duc somnul de veci eroi români, francezi sau sovietici. Tuturor le datorăm un gând pios și o plecăciune”, a menţionat prefectul Marian Serbescu.

 loading...

Comentarii
  • „Facandu-si datoria fata de patria lor”. Domun prefect nu v-a venit sa vomitati???Cred ca o parte din inantasii d-vs au fost „rasi” pentru „datoria fata de patria lor”.

  • Datoria fata de patria lor ? Care datorie, aceea de a extermina cca. 5 mil. de evrei ? Datoria fata de tara lor a insemnat un razboi care a facut cca. 40 mil. de victime, combatanti si civili. Asa ca masurati-va cuvintele si nu uitati ce s-a intamplat acum 70-80 de ani. Daca uitam si mai ales daca gasim virtuti si merite acolo unde nu trebuie, riscam sa retraim istoria .

  • Morții de război, mormintele acestora au un regim juridic consacrat internațional de peste un secol… România a semnat aceste documente (Convențiile de la Geneva 1949 etc.)
    Nu trebuie uitat câ sunt și zeci de mii de militari români inhumati peste hotare… Deși, chiar sunt uitați !

Adauga un comentariu