National

Erou la 81 de ani! Înainte să moară, bărbatul din Gorj a reuşit să salveze un copil de la înec

Publicat: 30 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Erou la 81 de ani Înainte să moară bărbatul din Gorj a reuşit să salveze un copil de la înec
Un bărbat a murit după ce a încercat să salveze trei persoane

Zi neagră pentru o familie din judeţul Gorj! O mamă şi fiul ei şi-au găsit sfârşitul în râul Motru. Un vecin, în vârstă de 81 de ani, a încercat să îi salveze, însă, din nefericire, nu a mai reuşit să iasă la suprafaţă. Înainte să moară şi el, bărbatul a reuşit să îl salveze pe cel de-al doilea copil de 6 ani.

Gorjeanca s-a dus cu cei doi copii la scăldat. Cei mici au intrat în apă, în timp ce mama îi supraveghea de pe margine. Când a observat faptul că aceștia nu mai ies la suprafața, a sărit în apă să-i salveze, nu înainte de a cere ajutor.

O mamă cu fiul său şi un vecin au murit în râul Motru din judeţul Gorj

Strigăte de disperare ale mamei au fost auzite de un localnic în vârsta de 81 de ani care își udă grădina. Omul a sărit fără să se gândească în râu şi a reușit să-l scoată la suprafață pe copilul cel mic de 6 ani. A sărit apoi şi după ceilalți. Din păcate, a doua oară nu a mai reușit.

Echipajele de salvare au ajuns la faţa locului de urgenţă. Pe copil l-au găsit prima dată şi i s-au aplicat manevre de resuscitare, însă fără vreun rezultat. Pe mamă şi pe bătrân i-au găsit mai târziu, din nefericire, fără semne vitale.

„Am ajuns aici, am găsit cele trei persoane, dintre care un bătrân în vârstă de 81 de ani, un copil de 9 ani și o femeie de 30 de ani. Toţi decedaţi”, a declarat Vintilescu Vasile, reprezentant al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Gorj.

Râul este destul de frecventat pentru cei care vor să se răcorească, mai ales în zilele caniculare, însă puţini sunt atenţi şi la pericole.

Pompierii au efectuat căutări de urgență

Pompierii au intervenit cu două ambarcaţiuni şi un echipaj SMURD iar Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cu două echipaje medicale.

„A fost un apel prin care am fost anuntați ca sunt 3 persoane înecate în râul Motru. La fața locului au fost direcționate 2 ambarcațiuni, un echipaj SMURD precum si doua echipaje SAJ. Primele echipaje sosite la fata locului au fost echipajul SMURD și un echipaj SAJ care au constatat ca doua persoane fuseseră scoase de catre localnici în stare de inconstienta.

Este vorba despre un copil în varsta de aproximativ 8 ani, un barbat de aproximativ 80 de ani si o femeie în vârstă de aproximativ 29 de ani. S-a trecut imediat la efectuarea manevrelor de resuscitare însă din pacate, in ciuda eforturilor depuse nu s-a mai putut face nimic pentru a le salva pe victime. Se pare ca baiatul a fost primul care s-a înecat iar barbatul si femeia au incercat sa-l salveze”, a declarat Florin Chisim purtătorul de cuvant al ISU Gorj pentru gorjonline.ro.

O barcă în care se aflau 9 persoane s-a răsturnat, în Dunăre

În urmă cu 5 zile, o barcă de agrement cu nouă persoane la bord s-a răsturnat pe Dunăre, la Corabia. Opt din cele nouă persoane au ieșit la mal, conștiente, iar un tânăr de 21 de ani, nu e de găsit. Conducătorul ambarcațiunii se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt anunța faptul că duminică s-a produs un accident naval pe Dunăre, în zona portului Corabia. În barcă se aflau 9 persoane, toate din orașul Corabia. 8 din cele 9 persoane au ieșit singure la mal, conștiente.

Un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost dus la spitalul orășenesc Corabia.

Conducătorul ambarcațiunii a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit IPJ Olt.

Adauga un comentariu