Actualitate

Eroul de la Spitalul din Piatra Neamț va fi transferat de la Iași la Spitalul Militar din Belgia. Aeronava militară a ajuns pe aerogara ieșeană – UPDATE, Galerie Foto, Video

Publicat: 14 nov. 2020

Decizie de ultimă oră! Medicul care și-a riscat viața salvând pacienții din secția ATI, va fi transferat mâine dimineață la Spitalul Militar din Belgia „Reine Astrid”.

Asta spun sursele Antena 3, care afirmă că medicul Ioan Denciu va fi transferat într-un spital din Belgia duminică dimineaţă, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Se pare că s-ar fi semnat un acord cu spitalul militar Regina Astrid pentru transferul acestuia.

Ministrul Nelu Tătaru anunţase că acesta va fi adus la Spitalul Floreasca, din Capitală.

Update: Nelu Tătaru a ajuns la Aeroportul Internațional din Iași. Aeronava militară a decolat spre București. La bordul acesteia se află și ministrul Sănătății.

Update:  pentru a se asigura că totul este pregătit pentru transferul medicului rănit în incendiu.

UPDATE: Medicul a ajuns la Iași. Aeronava militară a sosit pe Aeroportul Internațional din municipiu. Acesta va fi transferat la București, iar mai apoi spre Belgia.

UPDATE: Aeronava militară este în aceste momente în drum spre Iași.

Cine este medicul erou

Cătălin Denciu este medicul de gardă de la secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, care a suferit arsuri de gradul 2 si 3 pe circa 40% din suprafața corporală.

Medicul care a suferit numeroase arsuri încercând să-i salveze pe pacienți va fi dus cu o autospecială la Iași și apoi va fi transferat la București cu o aeronavă militară.

„Din ultimele informații pe care le dețin medicul cu arsuri, dupa o evaluare la Spitalul Județean din Iași, va fi transferat la Spitalul Floresca”, a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății Nelu Tataru a declarat, sâmbătă seara, că în afară de medicul de gardă mai mai sunt si alte cadre medicale cu arsuri după incendiul de la ATI. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Tătaru merge la Piatra Neamț, apoi la Iași.

 

 

Comentarii
  • @ Livia. in tara il stabilizeaza dpdv medical. Exista niste protocoale interne si internationale. Pana acum starea este stabila. In aceste conditiuni transportul are acceptul celor din Belgia. Dumnezeu sa il ajute! Aceasta este a doua cumpana a doctorului. Acum cativa ani a fost calcat de o masina pe trecerea de pietoni. A scapat dupa ce a fost intubat si tinut la ATI.

Adauga un comentariu