National

Este alertă ANM. Cod galben de vânt şi ploi. Iată care sunt zonele afectate

Publicat: 05 oct. 2020
ploaie urata
Meteorologii au emis o alerta meteo. Ne asteapta ploi, si vant puternic

Alertă ANM emisă în urmă cu puţin timp. Avertizarea este valabilă de azi, de la ora 15:00, până mâine la ora 18:00. În zonele afectate se vor înregistra instabilitate atmosferică accentuată, cantităţi însemnate de apă şi intensificări ale vântului.

Alertă ANM de ploi şi vânt în aproape toată ţara. Avertizarea ANM de cod galben intra în vigoare din această după-amiază. Va ploua în mare parte din ţară, iar vântul va bate cu putere.

Alertă ANM de furtuni

Avertizarea este valabilă de azi, 5 octombrie, de la ora 15:00, până mâine la ora 18:00. Astfel, se vor înregistra instabilitate atmosferică accentuată, cantităţi însemnate de apă şi intensificări ale vântului, potrivit meteorologilor.

Instabilitatea atmosferică temporar accentuată în Banat, Crisana, Maramureş, în vestul şi nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul şi nordul Munteniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei.

Vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creşte (rafale de peste 85…95 km/h), iar local şi temporar şi în vest şi în nord-est (rafale în general de 50…60 km/h).

ANM, prognoza pentru următoarele zile. Temperaturile vor fi în scădere

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Valorile termice vor fi în scădere în toate regiunile, joi, 8 octombrie 2020.

Luni 5 octombrie 2020

Vremea va fi deosebit de caldã în cea mai mare parte a tãrii. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi mai ales seara şi noaptea vor fi averse şi descãrcãri electrice în Banat, Crisana, Maramureş, cea mai mare parte a Olteniei, Transivaniei şi local în Moldova. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi astfel de fenomene se vor semnala izolat. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe arii restrânse cantităţile de apã vor depăşi 25…30 l/mp.

Vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creşte (rafale de peste 85…95 km/h), iar local şi temporar şi în rest, mai ales în vest şi în est (rafale în general de 45…55 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în nordul litoralului şi 33 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea, izolat, vor fi condiţii de ceatã.

Prognoza meteo pentru marţi, 6 octombrie 2020

Vremea se va rãcori îndeosebi în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul tãrii, unde se va apropia de normalul termic al datei. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi pe arii relativ extinse vor fi perioade cu averse şi descãrcãri electrice. Pe suprafeţe mici cantităţile de apã vor depăşi 25…35 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri în regiunile estice, sud-estice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 19 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în Maramureş şi estul Transilvaniei şi 19 grade în nordul litoralului.

Prognoza meteo pentru miercuri, 7 octombrie 2020

Pe parcursul zilei, în vestul şi nord-vestul tãrii vor fi valori termice în jurul celor normale datei, în timp ce în restul zonelor vremea va fi mult mai caldã decât în mod obişnuit pentru prima decadã a lunii octombrie; cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar în sud, centru şi est, precum şi la munte pe arii restrânse vor fi averse şi descãrcãri electrice.

Noaptea, regimul termic va fi caracterizat de valori peste mediile multianuale, cerul va fi mai mult noros, iar ploile se vor semnala pe arii relativ extinse în jumãtatea de vest şi local în restul teritoriului. Izolat cantităţile de apã vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte şi cu caracter local şi temporar în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 27 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade.

Prognoza meteo pentru joi, 8 octombrie 2020

Valorile termice vor fi în scãdere în toate regiunile, dar cu precãdere în vest, centru şi nord, unde vremea va deveni rãcoroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sudul şi în estul tãrii, dar şi în zonele montane şi în nord-vest; va ploua moderat cantitativ în Dobrogea, în Maramureş şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în restul zonei montane, în Muntenia, Moldova, Transilvania şi sudul Olteniei pe spaţii restrânse vor fi ploi slabe.

Vântul va sufla tare la munte, în special pe creşte şi va avea intensificãri locale şi temporare şi în celelalte zone, în special în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în Maramureş şi 24 de grade în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 grade în depresiuni şi 14 grade pe litoral. Mai ales noaptea, pe alocuri se va semnala ceatã.

Adauga un comentariu