Prima pagină » Actualitate » Este alertă teroristă la Campionatul European de Fotbal! Un bărbat a fost arestat
Este alertă teroristă la Campionatul European de Fotbal! Un bărbat a fost arestat

Este alertă teroristă la Campionatul European de Fotbal! Un bărbat a fost arestat

14 iun. 2024, 21:40,
BZI.ro, în Actualitate

Este alertă teroristă la Campionatul European de Fotbal după ce a fost găsit un ghiozdan suspect. Un bărbat a fost arestat.

Campionatul European de Fotbal se confruntă cu o amenințare teroristă, după ce o zonă pentru fani din apropierea Porții Brandenburg din Berlin a fost evacuată. Incidentul a avut loc cu câteva ore înainte de începerea meciului de deschidere dintre Germania și Scoția, programat pentru ora 21:00, potrivit repubblica.it.

Poliția a găsit un rucsac suspect în zonă

Poliția a găsit un rucsac suspect în zonă, ceea ce a declanșat evacuarea imediată a fanilor care se pregăteau să urmărească meciul pe un ecran mare. La fața locului au intervenit câini pentru a inspecta bagajul abandonat.Un purtător de cuvânt al Poliției din Berlin a declarat pentru Bild că, „din motive de securitate, a fost creată o zonă rezervată. Acum se examinează bagajul. Este posibil ca cineva să nu-l fi adus în zona fanilor pentru că geanta este mai mare decât dimensiunea permisă”.

O persoană a fost arestată în legătură cu acest incident, iar nivelul de alertă rămâne extrem de ridicat. Acesta este un semnal al intensificării măsurilor de securitate, pe fondul temerilor crescânde legate de potențiale atacuri teroriste în timpul turneului.

Germania se așteaptă ca 2,7 milioane de persoane să asiste la meciuri pe stadioanele din întreaga țară

Germania se așteaptă ca 2,7 milioane de persoane să asiste la meciuri pe stadioanele din întreaga țară și aproximativ 12 milioane în zonele pentru fani pentru vizionarea în aer liber, inclusiv pe o lungă porțiune de gazon amenajată în fața Porții Brandenburg din Berlin.

Zonele pentru fani au fost populare în timpul Cupei Mondiale din 2006 din Germania, dar rămâne de văzut dacă starea de spirit a publicului la acest eveniment se poate ridica deasupra tensiunilor mocnite într-o perioadă de conflict în Ucraina și în Orientul Mijlociu.

„Unii oameni încearcă să aducă aceste conflicte în țara noastră”, a avertizat ministrul, adăugând că propaganda și discursul de ură pe străzile germane nu vor fi tolerate.

Aproximativ 22.000 de ofițeri de poliție vor lucra în fiecare zi la turneu.

De asemenea, autoritățile de securitate germane colaborează cu partenerii internaționali pentru a identifica potențialele amenințări, iar țara și-a intensificat controalele la frontiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *