Magazin

Este mai greu să găsești locuri de muncă în Anglia – Noi restricții pentru imigranți, din anul 2021

Publicat: 26 oct. 2020

Gata cu munca fără calificare în Anglia! Din luna ianuarie a anului 2021 vor fi aplicate restricții de către guvernul din Marea Britanie în ceea ce privește munca pentru imigranți. Marea Britanie vrea să închidă granițele imigranților care nu cunosc limba engleză și nu au calificări ridicate. Cele două condiții principale pentru a lucra în Anglia sunt:

  • Cunoașterea limbii engleze cel puțin la nivel de bază
  • Experiență profesională.

Boris Johnson impune un nou sistem de restricții pentru imigranți

Premierul Marii Britanii – Boris Johnson – a spus despre sistemul de puncte la care guvernul lucrează în prezent și care va fi impus de la 1 ianuarie 2021. Asta înseamnă că românii, dar și alți imigranți cu locuri de muncă în Anglia și salarii reduse și care nu vorbesc limba engleză, vor trebui să găsească un alt loc pentru a munci și trăi.

Probabil că se va introduce ceva similar cu sistemul de vize australian, adică străinii vor obține puncte pentru educație, vârstă, experiență profesională și cunoștințe lingvistice. Guvernul lui Boris Johnson dorește să implementeze un program prin care să reducă numărul lucrătorilor independenți, al celor care câștigă prea puțin și numărul angajaților care au prea puține cunoștințe de bază de limba engleză.

Se vor introduce vize în funcție de nivelul de calificare perceput. Cei care au experiență și talente excepționale vor primi cele mai multe drepturi de a locui și munci în Marea Britanie. Muncitorii calificați vor primi viză pentru slujba respectivă, pentru care au aplicat. Cei care sunt muncitori „necalificați” vor primi vize de scurtă ședere, în scopul de a lucra în sectoarele ce au nevoie de personal în acea perioadă.

Românii își doresc în continuare locuri de muncă în Marea Britanie

Este deja știut faptul că românii merg la muncă în Marea Britanie pentru a găsi joburi cu salarii mai mari decât în țara noastră. Specialiștii consideră că piața muncii din Marea Britanie este o atracție semnificativă pentru români, dar și pentru oamenii din alte țări UE. Cererea de specialiști în diferite domenii a dus la creșterea forței de muncă înalt calificată și slab calificată. Oamenii consideră că pot obține venituri mai mari în Marea Britanie și de asta părăsesc țara lor.

Începând din acest an însă, Marea Britanie a devenit un precursor al schimbărilor din Europa modernă. Brexit-ul va avea consecințe, însă deocamdată până în 2021 drepturile cetățenilor UE din Marea Britanie nu se vor schimba.

Mulți români se întreabă care sunt condițiile de muncă în Anglia, în ultima perioadă. Cei care deja sunt acolo spun că este destul de dificil să fii pozitiv în contextul pandemiei de coronavirus. Multe sectoare de muncă au avut de suferit datorită crizei,care a apărut în 2020, din cauza pandemiei și de aceea o parte dintre români și-au pierdut locurile de muncă. Cele mai multe concedieri au fost în sectorul turismului.

Românii încă mai caută oportunități de muncă și de locuit în Marea Britanie. Ceea ce îi îngrijorează este și problema Brexit-ului, nu doar pandemia de COVID-19. Deocamdată, Marea Britanie se bucură de beneficiile unei piețe unice, însă există numeroase companii care au dat faliment în acest an, sau care sunt în pericol de a-și încheia definitiv activitatea.

În unele sectoare, antreprenorii se gândesc să emigreze din Londra în alte orașe, pentru a rămâne pe piața unică. Unii oameni de afaceri deja nu mai vor să angajeze români sau cetățeni din alte țări UE, fiind influențați de Brexit.

Cele mai bine plătite profesii în Anglia sunt: specialiști înIT, medici, asistente medicale, directori de marketing, brokeri, directorii executivi,avocații.

Cele mai populare joburi pentru români sunt cele de la fabrici și depozite, ca șoferi, muncitori în construcții și alte domenii, vânzători la magazine, electricieni, lucrători în serviciul de curierat, asistente medicale și infirmiere.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă poți partaja tipul de job pe care îl cauți pe diferite platforme sociale cu anunțuri UK dedicate românilor, unde ai posibilitatea și de a găsi și diferite anunțuri ale utilizatorilor, care te-ar putea interesa.

  

Comentarii
Adauga un comentariu