National

Este oficial! Ce se va întâmpla cu secția de ATI de la Spitalul Piatra-Neamț?

Publicat: 16 nov. 2020
incendiu spitalul judetean piatra neamt
incendiu spitalul judetean piatra neamt

HOTĂRÂRE privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ

Având în vedere:

– prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

În temeiul prevederilor art. 22, lit. b) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările și completările ulterioare;

HOTĂRĂŞTE:

Art. 1. Se aprobă constituirea unei comisii mixte care să identifice un spațiu în care să poată fi amenajată și să funcționeze Secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, cu un număr cât mai mare de paturi (aproximativ 20). Comisia va fi formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț,  Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Direcției de Sănătate Publică Neamț, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț și Inspectoratului Județean în Construcții Neamț.

(2) Comisia constituită potrivit art. 1 se va deplasa, în data de 17 noiembrie 2020, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, iar concluziile analizei vor fi înaintate Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț.

Art. 2. Se aprobă ca plata serviciilor de îmbălsămare a pacienților decedați ca urmare a evenimentului de la Secția ATI din data de 14.11.2020, percepute de Serviciul de Medicină Legală, să fie asigurată din bugetul Consiliului Județean Neamț.

Art. 3.  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va asigura comunicarea prezentei hotărâri membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă și altor autorități interesate.

Adauga un comentariu