National

Este oficial! Opt localităţi din Timiş sunt în carantină. Declaraţia pe propria răspundere este obligatorie

Publicat: 05 nov. 2020

În această dimineaţă de la ora 5, opt localităţi din judeţul Timiş sunt în carantină. Dacă ieri Prefectura Timiş a anunţat că introducerea carantinei se va face de vineri, cei de la Bucureşti au schimbat dată.

Comitetului Judeţean pentru Situaţii Urgentă a hotărât instituirea carantinei în localităţile în care incindeta la mia de locuitori a depasti 8 la mie: GHIRODA de 8,26 (fără satul aparţinător Giarmata Vii), DUDEȘTII NOI de 8.65, DUMBRĂVIȚA de 8,49, BECICHERECU MIC de 7,10, FIBIȘ de 10.91, GIROC de 7,93 (cu sat aparţinător Chisoda), PESAC de 9,3, MOȘNIȚA NOUĂ de 7,32 (cu satele Moşniţa Veche, Albina, Urseni, Rudicica).

Carantină a fost introdusă şi cu o mulţime de filtre de circulaţie la intrarea şi ieşirea din aceste localităţi. Poliţiştii au fost mai indulgenţi şi au doar atenţionat persoanele care nu aveau adeverinţe/legitimaţii de serviciu valabile pentru a merge la lucru.

Declarație pe proprie răspundere este obligatorie

Este permis accesul sau părăsirea localităţii doar de către persoanele care desfăşoară activităţi profesionale în afara zonei carantinate sau deplasarea este pentru îngrijirea sau însoţirea membrilor de familie, a persoanelor vârstnice, bolnave ori decesul unui membru de familie.
De asemenea, mai au voie să iasă din zona de carantină persoanele care au nevoie de asistenţă medicală inclusiv urgenţele medicale.

Transportul de marfă este în continuare permis.

Un model de declaraţie obligatorie poate fi găsită aici.

Se interzice deplasarea persoanelor fără motiv în interiorul localităţii.

Poliţiştii şi jandarmii care asigura filtrele vor verifica şi populaţia din interiorul carantinei, deplasarea fără un motiv este interzisă.

„Ca urmare a instituirii carantinării în cele 13 localități din județul Timiș, polițiștii, jandarmii și pompierii se vor afla la intrarea și ieșirea din aceste localități, pentru a aduce la cunoștința cetățenilor, măsurile care au fost impuse și faptul că intrarea și ieșirea din localități se face pentru motive temeinice în baza documentelor justificative conform Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Astfel, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator”, transmite IPJ Timiș.

În plus, pe lângă masca de protecţie care continua să fie obligatorie peste tot, sunt interzise evenimentele private, se închid restaurantele, barurile şi cafenele, inclusiv terasele acestora, pensiunile şi hotelurile, iar la slujbele religioase de cununie, botez şi înmormântare pot participa cel mult 8 persoane.

Adauga un comentariu