Local

Este oficial! Spitalul Sf. Spiridon demarează ”Planul Alb”: S-a constituit comandamentul de criză-VIDEO

Publicat: 19 mart. 2020

Coordonatorul UPU-SMURD Iași, prof. Diana Cimpoeșu a demarat un nou plan de măsuri pentru pregătirea UPU Iași

‘Spitalul a demarat punerea în aplicare a planului de măsuri pentru pregătirea spitalului, plan trimis de Ministerul Sănătăţii. S-a constituit comandamentul de criza din care fac parte toţi şefii de secţie, laboratoare şi servicii.’ a explicat coordonatorul UPU-SMURD Iași, prof. Diana Cimopeșu.

Comandamentul de criză se instituie în baza ordinului74525 din 18 .03

”Comandamentul de criză se instituie în baza ordinului74525 din 18 .03 şi face parte din Planul Alb. Toţii responsabilii trebuie să se preocupe de pregătirea şi reacţia generală a spitalului, nu doar de starea curentă a secţiei sau serviciului pe care îl conduc. Se întocmeşte un plan de reacţie pentru situaţia în care este necesară tratarea cazurilor de COVID 19 în în spitalul nostru. Totuşi rolul nostru principal rămâne de spital de urgenţă” explică Diana Cimpoeșu.

În altă ordine de idei, coordonatorul UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu a ţinut să mulţumească tuturor persoanelor care au oferit diverse donaţii spitalului:

”Primim donaţii şi sponsorizări de la societăţi comerciale, societăţi, asociaţii şi persoane private constând în sume de bani pentru cumpărarea de materiale sanitare, dar şi lucruri concrete, costume de protecţie, măşti şi viziere. Le mulţumim celor care se gândesc la noi.’ a conchis Diana Cimpoeșu.

Numărul pacienţilor transportaţi de SMURD a crescut în ultimele 48 de ore

Legat de transporturile pacienţilor suspecţi, sau confirmaţi cu COVID-19, Diana Cimpoesu a explicat că numărul celor transportaţi a crescut în ultimele 48 de ore

”Transferam zilnic de la domiciliu pacienţii infectaţi sau suspecţi de COVID-19. Unii dintre ei sunt confirmaţi de laborator. Îi transportam către Spitalul de Boli Infecţioase. Numărul lor a crescut în ultimele 48 de ore, dar toţi sunt stabili, încrezători şi cu o stare generală bună. Toţi cei transportaţi au apelat la nuamrul unic de urgenţă 112 după ce au primit mesajul de confirmare de la DSP. Echipajele au echipamente de protecţie condorm recomandărilor.” explica Diana Cimpoesu.

Adauga un comentariu