Actualitate

Este oficial! Vârsta de pensionare va fi modificată. Cine sunt românii vizați

Publicat: 16 feb. 2020
14

O nouă categorie de angajați ar putea avea posibilitatea de a ieși mai repede la pensie, fără penalizări, potrivit unei propuneri legislative ce se află în dezbaterea senatorilor.

Propunerea prevede includerea în categoria locurilor de muncă cu activitate în condiții speciale a unor posturi din industria navală, în așa fel încât și angajații din construcția de nave să poată beneficia de reducerea vârstei de pensionare.

Totuși, după cum apare în propunerea legislativă, nu toți angajații din industria navală vor putea ieși mai repede la pensie, ci doar cei care defășoară activități de control nedistructiv cu radiații ionizante, izolare cu vată minerală, galvanizare, sablare/zincare, vopsitorie, sudură, montare/demontare schele, lăcătușerie montaj, tubulatură montaj, polizare montaj, mecanică montaj și electrică montaj.

Acești angajați ar urma să beneficieze, în cazul unui stagiu minim de cotizare de 30 de ani, de o reducere a vârstei standard de pensionare cu zece ani, iar vârsta minimă de pensionare ar urma să fie, în cazul celor care activează în construcția de nave, de 53 de ani pentru femei și 55 de ani pentru bărbați.

Adauga un comentariu