Prima pagină » Lifestyle » Este posibil să faci părul să crească mai repede?
Este posibil să faci părul să crească mai repede?

Este posibil să faci părul să crească mai repede?

22 ian. 2021, 09:57,
BZI.ro, în Lifestyle

Natura s-a gândit la toate pentru noi – rata creșterii părului este inerentă genetic. Sarcina noastră este să nu interferăm cu acest proces și să nu stricați părul cu multitudimea de produse chimice. Vă vom spune de ce suplimentele alimentare și remediile populare sunt cheltuieli inutile, iar un șampon bun este cea mai bună investiție în îngrijirea părului.

Cum crește părul scalpului și in ce ritm?

Rata medie de creștere a părului – 0,5-1,7 cm pe lună. Acest indicator depinde de genetică și naționalitate.

Părul pe care îl vedem este doar axul lui. Rădăcina stă mai adânc în piele, într-o depresie specială – foliculul pilos. În medie, există aproximativ o sută de mii de astfel de depresiuni pe cap . Pentru ca părul să crească bine, are nevoie de o nutriție bună. Vasele de sânge sunt localizate în jurul foliculului – toate vitaminele și nutrienții provin de acolo. Această nutriție este suficientă, astfel încât părul să crească mai repede decât toate țesuturile din corpul uman.

De ce cade părul?

Căderea părului nu este de obicei o defecțiune a corpului, ci un proces natural. Dar are o normă. Dacă pierzi 50-100 de fire de păr în fiecare zi, nu ai de ce să-ți faci griji, câteva fire de pernă nu ar trebui să te sperie. Aceasta este, de asemenea, faza de creștere a părului – este doar timpul pentru el să părăsească foliculul pentru a da viață unui alt păr. Există sunt patru astfel de perioade de dezvoltare a părului :

  • Anagen este perioada de creștere. Părul este hrănit și devine mai lung.
  • Catagenul este trecerea de la creștere la starea de repaus.
  • Telogenul este o perioadă latentă. Părul se odihnește și se așează în folicul.
  • Exogen – perioada pierderii. Foliculul trebuie să crească păr nou, iar cel vechi trebuie să plece. După ce vine din nou anagen.

Medicamentele și suplimentele alimentare pot ajuta la accelerarea creșterii părului?

Medicația poate ajuta la alopecie sau la căderea părului din cauza bolii. În acest caz, cel mai frecvent medicament prescris este minoxidilul – ajută pacienții să crească păr nou.

Există și alte modalități eficiente de a accelera creșterea părului: injecții cu plasmă sau hormoni, folosind un laser sau un transplant de păr. Toate acestea sunt sfătuite de dermatologi din cadrul Asociației Americane de Dermatologie.

Dar medicamentele, suplimentele alimentare și injecțiile nu vor ajuta părul sănătos: dacă natura v-a programat creșterea părului cu un centimetru și jumătate pe lună, nu veți putea accelera. O analiză a studiilor acumulate privind eficacitatea suplimentelor de creștere a părului a concluzionat că datele sunt neconcludente. În loc de suplimente alimentare, se recomandă să luați vitamine dacă părul cade sau crește slab. Dar numai dacă există o deficiență, pe care medicul a confirmat-o.

Cum să vă îngrijiți părul pentru a atinge mai repede lungimea dorită?

Este imposibil să se accelereze creșterea părului. Deci natura a ordonat ca părul cuiva să crească cu un centimetru și jumătate într-o lună, iar pentru cineva – doar câțiva milimetri. Mai mult, trichologii observă: lungimea umerilor și părul inferior crește mai lent decât părul scurt.

Tot ce puteți face este să vă faceți părul să se rupă mai puțin la capete sau la lungimi medii și să creșteți puternic și sănătos. Obiceiurile de frumusețe utile vă vor ajuta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *