Lifestyle

Este sanatos sa bei in timp ce mananci?

Publicat: 06 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Este sanatos sa bei in timp ce mananci

Este un pahar de apă cu adevărat dăunător digestiei sau este doar un mit? Digestia începe din momentul în care alimentele intră în gură, unde sunt amestecate și înmuiate în timpul mestecării și cu ajutorul enzimelor salivei. Digestia continuă în stomac sub acțiunea sucului gastric, apoi alimentele parțial digerate intră în intestinul subțire, unde sunt expuse acțiunii acizilor biliari și a enzimelor digestive. În acest stadiu, aproximativ 75% din substanțele nutritive sunt absorbite. Apoi tot ceea ce nu a fost asimilat intră în intestinul gros și este excretat din corp. Întregul proces de digestie, de la mestecare până la eliminare, durează 24 până la 72 de ore .

De ce apa nu poate interfera cu digestia în niciun fel

Opinia că apa poate afecta grav procesul de digestie este confundată din mai multe motive:

  1. Lichidul este absorbit în stomac, iar acest lucru se întâmplă destul de repede – în 15-20 de minute, ceea ce înseamnă că efectul posibil al diluării sucului gastric va fi de scurtă durată.
  2. În mod normal, organismul răspunde la aportul alimentar producând suc gastric în cantitatea necesară pentru a-l digera.
  3. Enzimele digestive afectează numai alimentele- indiferent dacă există apă în stomac.
  4. În cele din urmă, alimentele (în special legumele și fructele) și chiar sucul gastric conțin apă, astfel încât prezența sa în stomac este naturală și nu contrazice fiziologia.

Studiile au arătat că consumul de alimente nu afectează în niciun fel rata digestiei alimentelor și că stomacul durează aproximativ același timp pentru a digera alimentele lichide, cum ar fi smoothie-urile sau aceleași ingrediente (fructe), dar consumate sub formă solidă și spălate cu apă.

Apă este bună pentru digestie

De fapt, consumul de apa poate chiar ajuta digestia – cel puțin în timpul fazei de mestecat și de înghițire: lichidul va înmuia alimentele și le va muta mai departe în esofag.

Un pahar cu apă înainte de mese vă va oferi o senzație temporară (vă amintiți, apa este absorbită în 15-20 de minute?), Deoarece lichidul pe care îl beți va avea loc în stomac. Bine sau rău depinde de obiectivele tale. Cei care beau 1,5-2 pahare de lichid înainte de mese tind să mănânce mai puțin. Această opțiune este potrivită pentru cei care intenționează să slăbească . Dacă obiectivul dvs. este să câștigați masa musculară și intenționați să mâncați o cină bogată în calorii, nu exagerați cu apă înainte de a mânca. Dar, în general, puteți bea cât de mult lichid doriți – apa nu va afecta procesul de digestie.

 

Adauga un comentariu